Украинската формула на мира постепенно, стъпка по стъпка, става глобална.

...
Украинската формула на мира постепенно, стъпка по стъпка, става глобална.
Коментари Харесай

Зеленски: Украинската формула на мира постепенно става глобална

Украинската формула на мира последователно, малко по малко, става световна. Това сподели нощес в редовното си вечерно видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски, представен от агенция Укринформ, на която се базира Българска телеграфна агенция.

Зеленски заключи резултатите от първия ден от срещата в Малта за украинската формула на мира, в която вземат участие съветници и дипломатически представители на 66 страни.

Украинският президент означи, че на срещата са показани всички континенти, което по думите му е добър резултат. За всяка точка от формулата на мира са основани работни групи от страни, които са се съсредоточили върху нейната реализация.

" Толкова доста страни с разнообразни политически обичаи. Благодаря на всички водачи и на страните, които поддържаха общата визия за мир. Имаме още капацитет да разтеглим показаните страни. Точките от нашата форума са дефинирани по този начин, че всеки по света, който в действителност цени интернационалното право, да може да изрази себе си и своите полезности, като поддържа световните старания против експанзията ", уточни Зеленски, представен от организация УНИАН.

Той означи, че сега на срещата в Малта продължава работата по пет от десетте точки на формулата. Това са " Ядрена и радиационна сигурност ", " Продоволствена сигурност ", " Енергийна сигурност ", " Освобождаване на всички пленници и депортирани лица " и " Възстановяване на териториалната целокупност на Украйна и международния ред ".

" Миналата година, когато за първи път показах формулата, светът към момента обсъждаше другите визии, много другите подходи за възобновяване на нашата държавна граница и за обективен мир. И болшинството страни в по света последователно се сплотява към една обща и обективна визия, която  е отразена във формулата на мира. Това, което ни е нужно е единството на света, тъй че агресорите да изгубят ", сподели Зеленски.

Украинският президент уточни, че има символно значение фактът, че сходна мощна демонстрация на интернационално единение се случва точно на дата 28 октомври, в деня, когато в Украйна си спомнят годишнината от изгонването на нацистите от територията на страната.

" Тогава украинският народ дружно с доста други нации се бореше, с цел да победи това зло. Именно единството даде на народа нужната мощ. И освен да победи нацизма и да накаже нацистите за осъществените от тях закононарушения против човечеството - Холокоста, унищожаването на цели нации, само че и за основаване на такава архитектура на интернационална сигурност, която да ни пази от световна война. Сега виждаме, че основаната тогава архитектура не проработи. Единството обаче сигурно ще работи дейно ", добави Зеленски, отбелязвайки, че светът не е място за експанзии, показва УНИАН.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР