Украинската атомна електроцентрала Запорожие е изключена от електропреносната мрежа, след

...
Украинската атомна електроцентрала Запорожие е изключена от електропреносната мрежа, след
Коментари Харесай

АЕЦ Запорожие е изключена от електропреносната мрежа след руски обстрел

Украинската атомна електроцентрала " Запорожие " е изключена от електропреносната мрежа, откакто съветски обстрел е развалил останалите електропроводи за високо напрежение и централата е останала единствено с дизелови генератори. Това заяви украинската нуклеарна компания " Енергоатом ".

Централата разполага с гориво за 15 дни, с цел да поддържа генераторите. Блокове 5 и 6 се превключват в студено положение, допълват от компанията.

Съобщава се и за съветски удари в градовете Кривий Рог, Суми и Харков. Тежки боеве се водят и в източните региони на Луганск и Донецк.

" Противникът се пробва да задържи краткотрайно завзетите територии, като концентрира напъните си върху ограничение на дейностите на силите за защита в избрани региони ", сподели в четвъртък генералният щаб на Украйна.

Русия нападна украинската инфраструктура като часто от продължаващата към този момент осем месеца война в Украйна. През последните седмици украинското население претърпя спирания на електрозахранването и понижаване на доставките на вода. Москва отхвърля, че атакува цивилни жители, макар че в спора са убити хиляди хора, милиони са разселени и някои украински градове са превърнати в руини.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР