Украинската агенция Униан съобщи, че силите на реда са задържали

...
Украинската агенция Униан съобщи, че силите на реда са задържали
Коментари Харесай

Украинските сили арестуваха кума на Путин

Украинската организация Униан заяви, че силите на реда са задържали Виктор Медведчук , който е по-известен като кума на съветския президент Владимир Путин .

Медведчук е и народен представител в украинския парламент от проруската групировка " Опозиционна платформа за живот “.

" Беше извършена спецоперация с помощта на Службата за сигурност на Украйна. Браво! Подробности по-късно. " Това написа украинският президент Зеленски и разгласява фотография на Медведчук, облечен във военна униформа.

СБУ разгласява и друга фотография на арестувания политик с белезници и военна униформа.
President revealed that the state's intelligence arrested oligarch Viktor Medvedchuk. He had been under house arrest after being accused of treason in 2021. escaped four days after the war began on 28 February 2022. Photo
— KATAPULT Ukraine - КАТАПУЛЬТ Україна (@KatapultUkraine) Прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков съобщи, че фотографията с хипотетично арестувания Медведчук би трябвало да бъде тествана заради огромния брой подправени вести, идващи от Украйна.
През май 2021 година Медведчук е упрекнат в " държавна измяна " и " нарушение на законите и обичаите на войната ". Печерският областен съд в Киев му дефинира мярка за неотклонение под формата на денонощен домакински арест. През октомври тази година водачът на опозицията и непосредствен на съветския президент Путин в Киев беше упрекнат още веднъж, този път по членове " държавна измяна " и " подкрепяне на активността на терористични организации ". Разследването твърди, че той е взел участие в доставки на въглища от неконтролирани от държавното управление региони на Донбас в края на 2014 година и началото на 2015 година на стойност над 200 млн. гривни (около 7,6 млн. долара). Политикът отхвърли обвиняванията против него.

На 27 февруари юристът на Медведчук Лариса Чередниченко съобщи, че политикът е напуснал дома си в Киев, където изтърпява наказване домакински арест, поради закани за живота му от страна на националистически обединения, само че остава в украинската столица. На 18 март съд в Украйна издаде заповед за ареста на Медведчук и го разгласи за национално търсене.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР