Украинска ракетна атака порази корабостроителницата Севморзавод в Крим и рани

...
Украинска ракетна атака порази корабостроителницата Севморзавод в Крим и рани
Коментари Харесай

Украинска атака порази корабостроителницата Севморзавод в Крим, ранени са поне 24-ма

Украинска ракетна офанзива порази корабостроителницата " Севморзавод " в Крим и рани минимум 24-ма души, заяви назначеният от Русия губернатор на Севастопол Михаил Развожаев в Teлеграм.

При зародилия пожар са нанесени вреди и на два кораба, които сега са били на ремонт в корабостроителния цех.  Пристанищният град Севастопол служи като съществена база на Черноморския флот на Русия, напомня АP.

Украинската офанзива е осъществена в миг, в който Москва продължава да изстрелва безпилотни самолети против Одеска област в Южна Украйна. Днес преди разсъмване там е ударена пристанищната и гражданската инфраструктура в Измаилския регион на региона - близо до кримския град - и са ранени седем души, трима от които тежко, заяви губернаторът Олег Кипер.

Кримският полуостров, който Русия си анексира през 2014 година, е честа цел на украински офанзиви от началото на войната и по-специално през последните месеци. 

Нападението в сряда против корабостроителницата в Севастопол е едно от най-големите през последните седмици. Руското министерство на защитата съобщи, че Украйна е изстреляла три дрона и 10 крилати ракети по корабостроителницата, от които противовъздушната защита е прехванала седем.  

Първоначално съветските управляващи твърдяха, че противовъздушната защита е отблъснала нападението и ракетната офанзива е провокирала пожар в " нецивилен обект ". На идващ стадий Михаил Развожаев разгласи, че става въпрос точно за корабостроителницата и заяви, че се намира на мястото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР