Европейските лидери си играят с огъня, като се забъркват в

...
Европейските лидери си играят с огъня, като се забъркват в
Коментари Харесай

Орбан: Европа си играе с огъня, като се включва в конфликта в Украйна

Европейските водачи си играят с огъня, като се забъркват в спор в Украйна, който може да докара до нова международна война. Това мнение изрази унгарският министър председател Виктор Орбан в утринната стратегия на радиостанция.

„ Европа си играе с огъня “, сподели държавният началник. „ Не споделям, че европейските водачи вървят към война, само че всеки ден те подхващат нови стъпки в тази посока. ”

„ Ние не искахме да участваме в Първата и Втората международна война, няма да позволим унгарците да бъдат въвлечени в международна война за трети път “, добави още Орбан.

Той акцентира, че счита за рискови полемиките на водачите на Европейския съюз и редица европейски страни „ за войната в Европа “ и опцията за изпращане на западни войски в Украйна. Според него това може да приказва за техните " същински планове ". „ Балансираме на ръба на войната и мира “, сподели Орбан.

Освен това той означи, че спорът в Украйна и глобите против Русия са се отразили извънредно отрицателно на европейската стопанска система.

„ Смятам това за доста рисково и се безпокоя за бъдещето на Европа “, сподели Орбан.

Отговаряйки на въпрос по отношение на 25-ата годишнина от бомбардировките на НАТО над Югославия, той напомни, че през 1999 година Унгария преди малко се е включила към алианса и е трябвало да даде своите летища за съюзническата авиация. В същото време Орбан, който тогава беше министър председател, си обезпечи гаранции, че Унгария ще остане настрани от спора на Балканите. Според него с помощта на това е било допустимо да се избегне „ война със Сърбия и увреждане на връзките сред двете страни за доста години “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР