Украинката Елина Свитолина отказва да играе срещу рускинята Анастасия Потапова

...
Украинката Елина Свитолина отказва да играе срещу рускинята Анастасия Потапова
Коментари Харесай

Елина Свитолина отказа да играе срещу рускиня на турнир по тенис в Мексико

Украинката Елина Свитолина отхвърля да играе против рускинята Анастасия Потапова в първия кръг на шампионата по тенис на УТА в Монтерей (Мексико). Това разгласи персонално тя на страницата си в Инстаграм.

Свитолина съобщи, че няма да играе на шампионати против съветски или беларуски тенисистки, до момента в който не бъдат трансферирани със статут на неутрални състезатели.

" Вярвам, че актуалната обстановка изисква ясна позиция от нашите организации – Асоциацията на тенисистите експерти (АТП), УТА и Международната тенис федерация (ИТФ). Затова ние, украинските играчи, ги помолихме да следват рекомендациите на Международния олимпийски комитет (МОК) да признае жителите на Русия или Беларус единствено за неутрални състезатели, без да изобразяват национални знаци, цветове, флагове или химн. Затова желая да оповестя, че няма да играя на следващия ден на шампионата в Монтерей, нито във всеки различен мач против съветски или беларуски тенисистки, до момента в който организациите ни не вземат това значимо решение ", написа Свитолина.

27-годишната Свитолина е номер 15 в международната класация. Тя има извоювани 16 трофеи от шампионатите на УТА е и бронзова медалистка на сингъл от Олимпийските игри в Токио 2020.

По-рано през днешния ден Федерацията по тенис на Украйна се обърна към ИТФ с искане неотложно да изключи Руската тенис централа от участие в организацията.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР