Уж живеем във века на технологическия и научния прогрес, а

...
Уж живеем във века на технологическия и научния прогрес, а
Коментари Харесай

Блуждаещият нерв - спасителят на връзката ум-тяло

Уж живеем във века на технологическия и научния напредък, а се усещаме все по-дебели, унили, депресирани, тревожни и заболели. Нещо не е наред. Отдалечаваме се от основите на нашето изначално съществуване и като популация се мъчим да се приспособяваме към " готованството " на актуалния метод на живот. През идващите години психическите и физиологичните проучвания ще се целят в откриването на тактики, които да спрат потока от проблеми с психологичното здраве на човечеството. Блуждаещият нерв играе фундаментална роля във връзка с връзката ум-тяло, се споделя в публикация на Sciencetimes.
Блуждаещият нерв - какво е това?Психичното и физическото здраве са свързани за първи път през 1872 година в разсъжденията на психолога от Харвард Уилям Джеймс и наподобява, че блуждаещият нерв е един от най-важните детайли на двупосочната връзка, който е основен за тази връзка.
Блуждаещият нерв се проточва от мозъчния дънер до дебелото черво. Той обработва и придвижва значима сензорна информация от гърлото, ушите и менингите, които са ситуирани покрай тила. Той също по този начин интерпретира информацията, предадена му посредством сърцето, шията, гърдите, стомаха и червата.Чрез подсъзнанието ни играе значима роля в контрола на избрани мускулни групи - в устата и гърлото, виновни за говоренето и преглъщането. Той също по този начин оказва помощ да се управлява сърдечната периодичност, кръвното налягане и храносмилането. Блуждаещият нерв е значим за интензивността на части от мозъка, участващи в творчеството и вземането на комплицирани решения.
Как Vagus Nerve ми оказва помощ да се отпусна?Блуждаещият нерв оказва помощ за усмиряване на духа и тялото. Това е главният „ парасимпатиков нерв “ в човешкото тяло. Парасимпатиковата нервна система се задейства, когато тялото премине в режим „ отмора и храносмилане “.
Здравето и функционалностите на блуждаещия нерв могат да бъдат повредени или нарушени от пушене, пиянство на прекалено много алкохол, стрес и изтощеност за дълго време.Липсата на извършения, здравословен хранителен режим и нарушен сън също повреждат здравето на блуждаещия нерв. Това увреждане може да докара до редица болести на тялото и мозъка, в това число меланхолия, тревога, храносмилателни разстройства, инфектиране и сърдечно-съдови болести.
Стимулирайте блуждаещия нерв за по-добро здравеВъпреки че огромна част от проучванията, извършени за проучване на резултатите на блуждаещия нерв, включват директна електрическа стимулация, можете да стимулирате нерва и да достигнете до благотворните му въздействия посредством ритмично дишане, медитация, тананикане и даже пеене.Храни, богати на Омега-3 мастни киселини и естествени пробиотици като киселото зеле могат да оказват помощ за оптималното действие на блуждаещия нерв. Студените душове и масажът също са потребни.На пазара към този момент има доста електронни съоръжения за стимулиране на блуждаещия нерв. Те са от изгода в лекуването на много болести - от мигрена до епилепсия. 
Намерете време за понижаване на стресаОсвободете си малко време, с цел да си починете и да се отпуснете, оставете позвъняванията да отидат в гласовата поща или помислете дали да не употребявате виртуална рецепционистка, която да поеме повикванията вечер и през почивните дни. Ако работата от разстояние е алтернатива - това може да ви освободи няколко часа седмично и да понижи доста равнищата на стрес.
Организирайте документално дилемите си за деня, седмицата и месеца. Намерете времето в денонощието, през което сте най-продуктивни. Медитацията не би трябвало да лишава доста време, помислете за 5 минути медитация заран и прибавете деликатно " порциите " от вървене пеш, шофиране и писмена равносметка на деня си.
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР