Уимбълдън, квалификации, трети кръгДимитър Кузманов – Ензо Куако 2-6 7-6(3)

...
Уимбълдън, квалификации, трети кръгДимитър Кузманов – Ензо Куако 2-6 7-6(3)
Коментари Харесай

Кузманов не успя да прескочи последния кръг от квалификациите на Уимбълдън


Уимбълдън, квалификации, трети кръг
Димитър Кузманов – Ензо Куако 2-6 7-6(3) 3-6 2-6


Димитър Кузманов не изигра най-хубавия си мач и отстъпи във финалния кръг на квалификациите на Уимбълдън. Българинът отстъпи на Ензо Куако с 2-6 7-6(3) 3-6 2-6.

Националът за Купа „Дейвис“ бе по-високо класиран в дуела и сигурно съперникът му бе реализуем, само че през днешния ден Кузманов нямаше ден – приключи срещата с 60 непредизвикани неточности, което бе определящо за изхода на конфликта.

Въпреки това той напуща шампионата, откакто стигна за втори следващ път до последния кръг от пресявките на конкуренция от Големия шлем.

Втората ни ракета не влезе добре в дуела. Не можеше да разчита задоволително постоянно на първите си сервиси, а в разиграванията допускаше обилие от непредизвикани неточности. Единственият положителен аспект от играта му в откриващите минути бе представянето му на мрежата.

Французинът въпреки това стартира мощно дуела и проби рано, когато Мико сгреши на два пъти след 2-2 15-30. Авансът му бе повишен при 2-4 – Кузманов позволи двойна и още две непредизвикани, с което подари гейма на противника си.

Неточностите останаха в играта на българина и през втората част, само че той добави към тях и огромно количество уинъри, а сервисът проработи. Видяхме и няколко хубави драйв волета, с които приключи разигравания. Въпреки това и обстоятелството, че повече от половината първи начални удари на Куако не откриха задачата, французинът имаше по-добрите благоприятни условия до тайбрек. В него обаче Мико взе ранно преимущество и не го изпусна до края.

Третата част имаше бурно начало – два чудесни уинъра донесоха бърз пробив на Кузманов, само че в опита си да затвърди позволи три непредизвикани неточности от форхенд, които върнаха равенството. Българинът стигна до 40-40 при 3-3, откакто изоставаше с 40-0, само че не съумя да се възползва от разкрилата се опция, а идващият гейм бе разочароващ – противникът му се справяше добре, с цел да остане в разиграванията, само че техният излаз постоянно се решаваше от ракетата на Димитър. Този път неточностите бяха четири – 3-5. Французинът нямаше проблеми със затварянето на сета.

Неубедителното показване на Кузманов продължи и при започване на четвъртата част, като подари нов пробив на съперника си – в същото време Куако усъвършенства доста играта в подаванията си и стартира да натрупа асове, с което понижи в допълнение възможностите на българина. Дори и излизанията на мрежата стопираха да носят триумф за Мико, защото бе заставен да търси смяна с тях и нееднократно не бяха добре готови.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР