УЕФА заяви, че прекратява съдебното си дело срещу Реал Мадрид,

...
УЕФА заяви, че прекратява съдебното си дело срещу Реал Мадрид,
Коментари Харесай

УЕФА прекрати делото срещу Реал, Барса и Юве. Идеята за Суперлига обаче е жива

УЕФА съобщи, че приключва правосъдното си дело против Реал Мадрид, Барселона и Ювентус поради присъединяване им в спорния план Европейска Суперлига, в сходство с решение на Мадридски съд.

Европейската футболна централа показа в понеделник вечер, че „ процедурата е анулирана, като че ли в никакъв случай не е била отваряна “. Това е последната страница в аферата, която раздруса международния футбол. Трите европейски гранда бяха измежду 12-те „ клуба създатели “, които през април излязоха с предложение за нова елитна конкуренция. Останалите девет членове бързо се отхвърлиха от концепцията, когато почитатели и други клубове реагираха яростно на самодейността, само че Реал, Барса и Юве отхвърлиха да се пречупят.

УЕФА, която преследваше трите клуба за това, което назова „ евентуално нарушаване на законовата рамка на УЕФА “, добави, че „ няма да изисква заплащане “ от другите девет клуба, в това число британските Арсенал, Челси, Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и Тотнъм. Клубовете от Висшата лига се бяха споразумели да платят общо 22 млн. паунда като жест на „ благосклонност “ поради аферата. Другите три клуба измежду 12-те бяха Атлетико Мадрид, Милан и Интер.

Според специалисти концепцията за Суперлига по никакъв метод не е „ мъртва “ и президентът на Барселона Жоан Лапорта неотдавна предизвести, че планът е „ към момента жив “. Той показа, че Суперлигата ще значи „ финансова непоклатимост за клубовете и ще направи шампионата по-атрактивен “. УЕФА в понеделник алармира желанието си да продължи да отстоява своята позиция. „ УЕФА ще продължи да взима всички нужни стъпки, в прецизно сходство с националните закони и тези на Европейския съюз, в опит да отбрани ползите на УЕФА и на всички футболни притежатели “, се споделя в изказване на Европейската футболна централа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР