УЕФА ще наложи санкции на десет клуба за нарушаване на

...
УЕФА ще наложи санкции на десет клуба за нарушаване на
Коментари Харесай

УЕФА ще санкционира Барселона, Ювентус, ПСЖ, Рома и Интер за неспазване на финансовия феърплей

УЕФА ще наложи наказания на 10 клуба за нарушение на финансовия феърплей за сезон 2020/21. Според „ Таймс “ най-сериозен удар ще понесат Барселона и Ювентус.

„ Каталунците “ и „ бианконерите “ са под сериозна заплаха да понесат санкции, защото сега са в правосъдна процедура против УЕФА, дружно с Реал Мадрид, поради плана „ Европейска Суперлига “.

На този стадий Барселона и Ювентус отхвърлят да договарят с централата. Засега глобите, наложени на френските ПСЖ и Олимпик Марсилия са стопански.

Финансовият феърплей не е бил затрупан и от още два италиански отбора – Рома и Интер. Те към този момент са постигнали съглашение и ще получат ограничаване на трансферния пазар, като не се прецизира какво тъкмо ще бъде то.

УЕФА към този момент е изготвила лист с още 20 клуба, които са под наблюдаване, само че към този момент няма да бъдат глобени.

Единственият британски клуб в него е Арсенал. През предходната акция „ топчиите “ записаха загуби от 127 милиона паунда. От клуба настояват, че ще съумеят да спазят разпоредбите, които позволяват недостиг от 25 милиона паунда, поради което към момента не са санкционирани.

От идващия сезон УЕФА трансформира разпоредбите за финансовия феърплей, като единствено 90 % от приходите ще могат да бъдат изразходвани за заплати, прехвърляния и комисионни на сътрудници.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР