УЕФА промени правилата за финансов феърплей. Днес, на среща в Нион,

...
УЕФА промени правилата за финансов феърплей.
Днес, на среща в Нион,
Коментари Харесай

УЕФА промени правилата за финансовия феърплей

УЕФА промени разпоредбите за финансов феърплей.

Днес, на среща в Нион, Изпълнителният комитет на УЕФА утвърди нови правила за финансова резистентност.

" Основната цел на новите правила е да се реализира финансова резистентност. Това ще бъде реализирано посредством три основни фактора: кредитоспособност, непоклатимост и надзор на разноските.

По въпроса за платежоспособността новото предписание за липса на просрочени отговорности (към футболни клубове, чиновници, данъчни управляващи и УЕФА) ще обезпечи по-добра отбрана на кредиторите. Мониторингът ще се прави на всяко тримесечие и ще има по-малък толеранс за закъснели заплащания.
 Русия може да размени УЕФА с АФК
Русия може да размени УЕФА с АФК

Зависи от решението на ФИФА

Новите условия за футболни доходи съставляват еволюция на съществуващите условия за доходност и ще разширят финансовите благоприятни условия на клубовете. За да се улесни процеса на осъществяване за клубовете, изчисляването на приходите от футболни действия е сходно на изчисляването на резултата на безупречността.

Толерансът (от точката на рентабилност) се е нараснал от 30 милиона евро за три години на 60 милиона евро за три години. В същото време условията за обезпечаване на покупко-продажби по обективна стойност, възстановяване на балансите на клуба и понижаване на дълга станаха доста по-строги.

Най-голямата смяна в разпоредбите е въвеждането на предписание за разноските на тима, което разрешава по-добър надзор на разноските във връзка с заплатите на играчите и разноските за трансфер.

Разходите за заплати, прехвърляния и възнаграждения на сътрудници към този момент са лимитирани до 70% от приходите на клуба. Нарушенията ще доведат до авансово избрани финансови и спортни наказания.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР