Удоволствие е роднини постоянно да ме заливат с въпроси за

...
Удоволствие е роднини постоянно да ме заливат с въпроси за
Коментари Харесай

Телевизиите завиждат, БНТ с нова красива синоптичка

Удоволствие е родственици непрекъснато да ме заливат с въпроси за времето

КОЯ Е ТЯ

Владимира Илиева е новата водеща на прогнозата на времето по Българска национална телевизия. Красавицата е добре позната на феновете. Преди години тя работи в друга медия - " България он еър ".

Пред " България Днес " младата дама показа по какъв начин е попаднала на " Сан Стефано " 29, както и на какви ограничения се подлага поради работата.

- Владимира, по какъв начин попаднахте в Българска национална телевизия?

- Всичко се случи напълно естествено и моят път стартира в пловдивско радио, с помощта на което разбрах, че желая да се развъртвам и да работя в медия. Не мога да укривам, че постоянно скрито съм мечтала да бъда част от Българска национална телевизия. Преди да стартира като водеща на прогнозата тук, съм предходна през доста други разнородни позиции, които считам, са ми дали доста опит. Благодарение на този опит и познания, които натрупах във времето, в този момент мисля, че съм намерила своето място и се усещам извънредно удобно. Благодаря на Христина Балинска, несъмнено, тъй като без нея това нямаше да е допустимо. Тя е повода да бъда тук, а аз имам привилегията да съм част от нейния екип.

- Как решихте да станете синоптичка? Кой ви откри за малкия екран, по този начин да се каже? Защо избрахте малкия екран? Доколкото знам, сте пробвали и в други медии - вестници, радио...

- Желанието ми да бъда водеща на прогнозата за времето пристигна последователно, както пристигна и работата ми в телевизия. Аз съм доста търсеща персона - обичам динамичността, забързаното всекидневие. Завършила съм Софийския университет и по-конкретно Факултета по публицистика и всеобща връзка и редом на цялото ми образование там не съм серпантина и да работя - била съм част от издателство, радио, електронни медии и вестници.

Телевизията се появи напълно естествено в живота ми и още веднъж с доста предпочитание и труд започнах да встъпвам в нея и да я опознавам. Била съм кореспондент, редактор, състезателен водещ, само че най-близко до мен и най-голямо наслаждение ми доставя прогнозата за времето. Това в никакъв случай не е било работа за мен, а пристрастеност и самоуверено мога да заявя, че се усещам щастлива и доста на място.

- Прогнозата за времето е едно от най-гледаните и най-важни неща за феновете. Как се чувствате, когато съобщите, че на следващия ден ще вали, а се окаже, че е пъклен горещо и сте подвели феновете?

- Разбира се, не е прелестно, в случай че това се случи. Но тук е мястото да се подчертае, че става дума за прогноза - нещо, което следва да се случи. През последните години сбъдваемостта на прогнозите за времето значително се усили, само че надали в миналото би могла да доближи 100%, тъй като атмосферата е доста динамичен " организъм ", а прогнозирането на другите метеорологични детайли - температура, облачност, превалявания, вятър и други - извънредно комплициран развой. Зад прогнозите за времето, които ние представяме на феновете на наличен език, стои огромен екип от експерти в Национален институт по метеорология и хидрология.

- Роднини и близки разпитват ли ви какво ще е времето, с цел да могат да възнамеряват почивка я на морето, я планината?



- Случва се непрестанно, само че няма да укривам - това ми доставя наслаждение. Смятам, че е неизменима част от специалността, а и по този метод съм помогнала на много хора да изберат най-хубавото време за своята отмора.

- Какво най-вече ви харесва в работата ви?



- Няма по-хубаво от това човек да работи нещо, което обича. Аз съумях да го намеря и поучавам всеки, който към момента не е съумял, да не стопира да търси. С доста предпочитание и труд фантазиите се сбъдват. Просто би трябвало мощно да имаме вяра и да действаме, с цел да ги осъществяваме.

- Едно от характерните неща за вашата работа е ранното ставане. Как успявате?

- Не е мъчно, когато обичаш това, което правиш. Екипът е страховит, ставам рано с доста предпочитание и въодушевление.

- Работата в телевизия сигурно лишава от времето за други неща. Как успявате да балансирате?

- Когато работата е наслаждение, всичко се случва по-лесно. Научила съм се да систематизирам времето си по този начин,че да имам време за всичко. Закъсненията са неразрешени и би трябвало дисциплинираност.



- Какво вършиме в свободното си време? Какви са вашите занимания?

- Едно от обичаните ми неща, когато имам свободно време, е да чета книги, свързани с хранене и здраве. Това ми доставя голямо наслаждение, тъй като за мен е доста значимо с какво се храня и от какво се нуждае тялото ми, с цел да се усещам добре. Има доста книги на тази тема, от които всеки може да извлече най-малко едно потребно нещо, което да приспособява към всекидневието си.



За да съм в добра форма, би трябвало и доста придвижване. Харесват ми кардио тренировките, упражнявам и у дома, а също и отивам на пилатес. От напълно скоро и на йога, само че към момента не съм сигурна дали това е моето нещо.



- Много мъже от дълго време се питат - свободно ли е сърцето на хубавица като вас?

- Обичана съм и обичам. И с цел да бъда откровена с вас и вашите читатели - сърцето ми не е свободно. Щастливо заето е (смее се).



- За какво мечтаете?

- Мечтая всички да се радваме на щастливи и слънчеви дни, само че даже и в дъждовните и студените да намираме топлота и уют.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР