Удовлетворени сме, че постепенно, но надяваме се трайно, истината за

...
Удовлетворени сме, че постепенно, но надяваме се трайно, истината за
Коментари Харесай

Борисов каза на Заев, че трябва да има по-бързо решение за Гоце Делчев

" Удовлетворени сме, че последователно, само че надяваме се трайно, истината за общата ни история, в това число и за Гоце Делчев, стартира да се декларира обществено от политици на най-високо равнище в Република Северна Македония, като да вземем за пример президентът на страната Стево Пендаровски ". Това съобщи министър председателят Бойко Борисов в диалог със северномакедонския си сътрудник Зоран Заев по време на Срещата на върха на самодейността " Берлински развой " в Познан.
Беше доказано, че идната седмица Борисов ще се види с Пендаровски в Сараево.
„ На равнище министър председатели и министри на външните работи си имаме доверие, само че в този момент би трябвало да работим за доверие сред администрациите ни и комисиите, с цел да има действителен резултат. Нужна е нова динамичност в работата на експертната комисия по история в границите на Договора за добросъседство, която да докара до бързи и безапелационни резултати до края на 2019 година по тематики като Илинденско-Преображенското въстание, Гоце Делчев и други ", акцентира Борисов. За какво предизвести външният ни министър Екатерина Захариева по отношение на присъединяване на България във въпросната комисия - припомнете си в този материал!
Македонският министър председател увери министър-председателят Бойко Борисов, че и поетите обществено по отношение на България задължения, в това число издаването на позволение за възобновяване на паметника на полк. Константин Каварналиев край Дойран са в ход и към този момент има позволение за възобновяване на паметника.
Очакванията са през месец октомври България и Република Северна Македония да отбележат взаимно на най-високо равнище 1005-а годишнина от гибелта на цар Самуил.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР