Удобните дрехи, които разкриват по-малко плът, помагат другите да са

...
Удобните дрехи, които разкриват по-малко плът, помагат другите да са
Коментари Харесай

Облеклото, което прави хората по-съпричастни

Удобните облекла, които разкриват по-малко плът, оказват помощ другите да са по-съпричастни към вас, разкрива ново проучване. Особено, в случай че сте жена.

Когато дамите в проучването са облечени с къса рокля, обувки на висок ток и мощен грим, това понижава емпатията, която хората изпитват към тях. Откритата взаимозависимост важи без значение от пола на наблюдаващите. Когато носят комфортни панталони, пуловер, „ балеринки “ и лек грим, другите демонстрират повече състрадание и схващане.

Според учените повода е, че по-разкриващото облекло кара хората да ни виждат повече като полов обект, в сравнение с като човешко създание.

„ Резултатите демонстрират, че механизмът, който стои в основата, може да е понижено активиране на емпатийната мрежа в мозъка – споделя ръководителят на проучването, доктор Джорджия Силани.

Доказано е, че половото обективиране ограбва хората от очевидната дарба да възнамеряват дейностите си и има честен смисъл в очите на наблюдаващия.

Реакциите на участниците са проследени с мозъчен скенер, до момента в който гледат видео, в което вземат участие дами облечени с един от двата вида облекло (сексуализирано и не).

„ Намалената емпатия към полово обективираните дами беше съпроводена от понижена интензивност в областите на мозъка, които са свързани с емпатията – изяснява Силани. – Това сочи, че наблюдаващите в този миг имат понижен потенциал да споделят страстите на сексуализираната жена. “

Източник: PsyBlog

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР