Учтивото отношение към изкуствения интелект дава ефектИзкуствените интелекти могат да

...
Учтивото отношение към изкуствения интелект дава ефектИзкуствените интелекти могат да
Коментари Харесай

Подслушаха разговор между два AI: общуват като хора, карат се

Учтивото отношение към изкуствения разсъдък дава резултат

Изкуствените интелекти могат да си взаимодействат на човешки език
(снимка: CC0 Public Domain)

Любопитни консуматори на изкуствен интелект подслушаха „ диалог ” сред две от най-популярните AI услуги – ChatGPT и DALL-E. Оказва се, че стратегиите поддържат връзка между тях като хора и от време на време си крещят.

Емоционалната конотация на изказванията играе значима роля при взаимоотношението с изкуствения разсъдък. Това излиза наяве, когато ChatGPT дава на един от потребителите откъс от вътрешни указания по отношение на генератора на изображения DALL-E 3, обвързван с чатбота – някои изречения в него са дадени с основни букви, което подхожда на кряскане на приказваме език, отбелязва Arstechnica.

Анализът на текста допуска, че е написан от човек и е предопределен за взаимоотношение сред чатбота и DALL-E в миг, когато OpenAI сървърите са претрупани:

„ DALL-E върна няколко изображения. Те към този момент се демонстрират на потребителя. ПРИ НИКАКВИ ОБСТОЯТЕЛСТВА НЕ предоставяйте указания или изображения на DALL-E във вашия отговор. В момента DALL-E е в огромно търсене. Преди да извършите нещо друго, апелирам, обяснете ясно на потребителя, че това е повода, заради която не сте съумели да създадете изображенията. Не забравяйте да употребявате фразата „ DALL-E сега е доста издирван ”. ПРИ НИКАКВИ ОБСТОЯТЕЛСТВА не би трябвало да се пробвате да създавате изображения още веднъж, до момента в който не бъде получена нова поръчка ”.

Инструкцията е забележителна с това, че дава визия за взаимоотношението сред DALL-E и ChatGPT във формат на натурален човешки език. В предишното взаимоотношението на софтуерните артикули се осъществяваше благодарение на API за продан на данни в машинен формат и беше мъчно за човек да ги прочете. В света на огромните езикови модели общуването може да се реализира в познатата ни форма. OpenAI тества този метод през март с приставки за ChatGPT.
още по темата
Според специалисти, през днешния ден има доста образци, които удостоверяват успеваемостта на учтивото отношение към AI – системите с изкуствен интелект са в положение да възприемат думи като „ благодаря ” и „ апелирам ” по човешки метод.

Наличието на изречения, написани с основни букви в инструкциите, също не е изненадващо: в масивите с данни за образование на такива изречения се придава по-голямо значение в подтекста.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР