Училищата във Великобритания са били затворени днес, след като страната

...
Училищата във Великобритания са били затворени днес, след като страната
Коментари Харесай

Великобритания в тотален капан след обилния снеговалеж

Училищата във Англия са били затворени през днешния ден, откакто страната попадна в снежен капан. Хиляди домове останаха откъснати от света, британците се изправиха пред пътен безпорядък, а влаковете бяха анулирани. Точно през днешния ден в Лондон ще е е и министър председателят Борисов, само че той няма проблеми с полета и програмата му върви по проект.

Всички учебни заведения в Бирмингам в понеделник остават затворени поради снега. Това значи, че към 200 000 деца ще останат у дома след решението на Градския съвет на Бирмингам. Градският превоз остава блокиран, анулирани са всички огромни обществени прояви, оповестява "Дейли Мейл ".

Училищата в Глостършир, Лондон, Бъкингамшир, Есекс, Лестършир и Дербишир също ще останат затворени.

Метрополитенът издаде жълто предизвестие за заплаха от замръзване в Обединеното кралство, защото температурите ще паднат до -12 градуса за една нощ.

Това беше първият сериозен снеговалеж на зимата и през вчерашния ден огромна част от страната беше парализирана.

Критиците на ръководството означиха възмутено нелепото затваряне на основни автомагистрали и пътища и обявиха, че управляващите са "твърде бързи ", с цел да затворят учебните заведения при неприятни метеорологични условия. Местните управляващи обаче опазиха крайните ограничения и обявиха, че те са за предварителна защита за възможни тежки пътни обстановки като тези, при които имаше преобърнати коли и камиони, а също и смачкани транспортни средства от падналите под напора на снега дървета.

Англия бе ударена от "снежна бомба " в неделя сутринта, а падналият сняг тук-там доближи 30 см.

Снеговалежът провокира безпорядък в тежкият трафик на М25 покрай кръстовище 25 и се образуваха големи тапи по автомагистралата. Хиляди пътуващи бяха блокирани на централната гара в Лондон в неделя следобяд след закъснения и анулирания, породени от метеорологичните условия.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР