Социално-емоционалната интелигентност, развитието на тези умения, ще стои в основната

...
Социално-емоционалната интелигентност, развитието на тези умения, ще стои в основната
Коментари Харесай

Цоков: Социално-емоционалната интелигентност ще стои в основната на развитието на успешните хора


Социално-емоционалната просветеност, развиването на тези умения, ще стои в главната на бъдещото развиване на сполучливите хора и сполучливите жители. Това съобщи служебният министър на образованието и науката проф. Галин Цоков.

Цоков взе участие в международната конференция на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), която се организира в България, на която ще се анонсират резултатите от Глобален отчет на организацията за социално-емоционалните умения на 15-годишни възпитаници от целия свят.

Просветният министър благодари на Андреас Шлайхер, шеф " Образование и умения " в Организацията за икономическо сътрудничество и раз, че събитието се организира точно в България.

Цоков акцентира, че децата на осведомителното общество ще бъдат сполучливи тогава, когато имат социално-емоционални умения. Той открои построяването на позитивната просвета, отбелязвайки, че когато тя стане факт в българските учебни заведения и просветителна система, това ще способства за личностното развиване, мощните страни и най-много за благополучието на учениците.

" Пожелавам освен България, само че и международното обучение да върви към това по-щастливи и социално-интелигентни учители да работят с по-щастливи и социално-интелигентни деца, които ще бъдат сполучливи хора на света ", заключи просветителният министър.

Снимка:БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР