Училищата в селата Бабино и Мламолово край Бобов дол се

...
Училищата в селата Бабино и Мламолово край Бобов дол се
Коментари Харесай

Продават сградите на училищата в селата Бабино и Мламолово край Бобов дол

Училищата в селата Бабино и Мламолово край Бобов дол се продават. Потенциални купувачи са изявили интерес към постройките, оповестиха от Общината. Сградите, където преди години е имало учебни заведения, се чака да се употребяват за " зелено учебно заведение " и дом за възрастни хора

Училището в дребното село Бабино ще бъде закупено от бизнесмен, жена от столицата, тя е с корени в селото, представител е на неправителствена организация. След цялостни поправки то ще стане база за " зелено учебно заведение и екозанимания.

В Мламолово пък се чака позволение от МОН за даване на постройката, като желае да я закупи албанец, прочут с благодетелните си начинания. Той ще отвори там дом за възрастни хора.

Десетки някогашни учебни заведения в Кюстендилско към този момент са продадени. Например това до известния Скакавишки водопад при село Полска Скакавица в този момент е къща за посетители.

В няколко села някогашните учебни заведения са хранилища за строителни материали. На някои места обаче постройките са към този момент окончателно разрушени и самосъборени, а в кюстендилското Долно село учебното заведение изгоря при пожара през август м.г.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР