Учениците в 15 области на страната ще продължат да се

...
Учениците в 15 области на страната ще продължат да се
Коментари Харесай

МОН: Учениците в 15 области остават онлайн, чакат се поръчаните още 200 хил. Covid теста

Учениците в 15 области на страната ще продължат да се образоват онлайн, до момента в който дойдат поръчаните от Министерството на здравеопазването още 200 000 Covid теста със слюнка, планувани за тестване на децата, оповестиха от Министерството на образованието.

Към този миг тези проби не са налични в базата на БЧК в с. Лозен и няма информация по кое време ще бъдат доставени.

През предходната седмица Министерството на здравеопазването избра два типа проби и подписа контракти с двама дистрибутори за общо 400 000 броя проби. Единият снабдител извърши уговорката си за 200 000 теста, които незабавно бяха разпределени в 13 области, в това число в София-град.

Очаква се доставката на другата половина от поръчаното количество за областите: Пловдив, Русе, Хасково, Бургас, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Велико Търново, Плевен, Ловеч, Видин, Враца, Монтана, Перник и София-област.

Родителите и учителите ще бъдат известени незабавно, щом тестванията дойдат и ще имат най-малко два дни авансово, с цел да се приготвят за възобновяване на присъственото образование за децата от I до IV клас.

Малките възпитаници в 13-те области, които към този момент разполагат с проби и чиито родители са съгласни да бъдат тествани два пъти в седмицата, могат да се върнат в клас на следващия ден, сряда, 10 ноември.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР