Учениците от 5-ти до 12-ти клас в община Перник да

...
Учениците от 5-ти до 12-ти клас в община Перник да
Коментари Харесай

Кметът на Перник предлага дистанционно обучение за учениците от 5 до 12 клас

Учениците от 5-ти до 12-ти клас в община Перник да преминат на отдалечено образование за период от две седмици предлага кметът Станислав Владимиров. Предложението ще бъде направено публично на утрешното съвещание на регионалния действен щаб.

Кметът Станислав Владимиров съобщи, че през последните дни е получил доста SMS-и, обаждали му са се и доста родители, разтревожени от растящия брой болни в страната, в това число и в Перник.

" Попитаха какви ограничения ще се подхващат в тази посока. Аз им споделих, че на утрешния регионален щаб, представители на община Перник и аз респективно, ще предложим учениците от 5-ти до 12-ти клас да преминат за две седмици в онлайн образование. Всички специалисти споделят, че новият вариант, който сега върлува и в България е доста по- елементарно портативен, изключително измежду младежите. Мнението на специалистите е, че това ще бъде една мярка, която най- дребното ще понижи тежестта върху по- високата заболеваемост и тежестта върху лечебните заведения ", сподели кметът.

По данни на Регионалното ръководство на образованието в област Перник с положителни проби за ковид са 11 педагози и трима възпитаници. Заболелите учители са от девет учебни заведения. Карантинирани са съучениците единствено на едно от заболелите деца, защото останалите се образоват в електронна среда. Заради заболели от Коронавирус 19 близки и родственици, под карантина са сложени 15 възпитаници.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР