Учениците и учителите от българската секция на Европейското училище в

...
Учениците и учителите от българската секция на Европейското училище в
Коментари Харесай

Българчета от Европейското училище в Брюксел с благотворителна кауза за Коледа

Учениците и учителите от българската секция на Европейското учебно заведение в Брюксел проведоха благотворителен коледен концерт и базар. Средствата от тях ще бъдат дарени на фондация " Надежда за дребните ", която се грижи за деца, лишени от родителска грижа.

На Коледа никой не би трябвало да е печален и уединен. Това споделят децата от българската секция на Европейското учебно заведение в Брюксел и тази година с изключение на коледен концерт, са организирали благотворителна продажба на картички, сувенири и играчки. Събраните средства желаят да дарят на фондация в България, която се грижи да изоставени деца.
Наталия Стайкова - преподавател и координатор в българската секция: Децата са наясно, че те самите ще оказват помощ на други деца и ние твърдо имаме вяра, всички сътрудници, че точно по този метод се възпитава положителното.
За децата Коледа е време да подаряват усмивки и очаквания.
Ралица - на 10 години, 5 клас: Паричките ще оказват помощ на небогати хора.

Анита - 13 години, 8 клас: Всички деца имат потребност от хубави моменти на Коледа, само че някои деца нямат същите благоприятни условия, които ние имаме.
Децата харесват българските обичаи и се гордеят с българската секция в Европейското учебно заведение, макар че тя е най-малката от всички.
Калина - 11 години: Много ми харесва българската секция, тъй като посредством нея може да покажем, че се гордеем, че сме българи и че би трябвало да пазим страната си, каквото и да става с нея.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР