Ученици и учители от Средно училище Христо Ботев“ взеха участие

...
Ученици и учители от Средно училище Христо Ботев“ взеха участие
Коментари Харесай

Ученици и учители от СУ „Христо Ботев“-Враца взеха участие в среща в Португалия

Ученици и учители от Средно учебно заведение „ Христо Ботев “ взеха присъединяване в трета среща в гр. Амаранте, Португалия, по план „ Дигиталното общество има потребност от цифрово учебно заведение – проучване, шерване и използване на новата реалност във физическото учебно заведение “, финансиран по стратегия Еразъм +. 
Представителите на Врачанската Алма Матер, дружно с сътрудниците от Турция, Италия и Португалия разискаха провокациите, пред които се изправиха просветителните институции по време на отдалеченото образование в резултат на COVID-19. 
Португалските сътрудници направиха демонстрации на платформите, които са употребявали, инструментите и технологиите, които сполучливо са подпомагали образованието и, които ползват сполучливо и във физическото учебно заведение в този момент.
Учениците от четирите страни участваха в взаимно разработване на цифрови артикули като измежду уменията, които реализираха бяха:
- Повишаване на осведомеността по отношение на онлайн безопасността;
- Подобряване на уменията за другарство на британски език;
- Развиване на обществените умения и почитание към концепциите на другите,  
- Придобиване на опит в региона на  използването на ИКТ инструменти;
- Разработване на разсъждения при решение на проблеми и логичност при конструирането на роботи и в приложенията за ръководство на механизмите;
- Прилагане на функционалностите и опциите на образните езици за програмиране за основаване на  различни решения на  проблеми;
- Насърчаване на взаимната работа и взаимопомощта.
Преподавателите разискаха компликациите и споделиха хрумвания и положителни практики свързани с потреблението на цифрови технологии в преподаването, ученето и оценяването.  
Срещата беше придружена и от богата културно-историческа стратегия, която срещна учениците и учителите от страните сътрудници с естествените и културно-исторически  забележителности на  региона към Порто.
Заключителната среща по плана ще бъде в Средно учебно заведение „ Христо Ботев “ при започване на идната образователна година. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР