Учените установиха, че постенето удължава животаУвеличаването на времето между отделните

...
Учените установиха, че постенето удължава животаУвеличаването на времето между отделните
Коментари Харесай

Учените установиха, че постенето удължава живота

Учените откриха, че постенето удължава живота
Увеличаването на времето сред обособените хранения способства за възстановяване на общото здраве и покачва продължителността на живота, написа научният портал Science Daily.

Положителният резултат от по-продължителното недояждане се следи без значение от количеството калории и типа на употребяваните артикули, настояват група американски учени.

Изследователите са провели опит с 292 опитни мишки, които били разграничени в две групи. Половината от гризачите се придържали към диета богата на белтъчини и фибри. Животните обаче имали достъп до храни с по-малко наличие на захари и мазнини.

През втория стадий от изследването мишлетата били разграничени на три подгрупи: първата имала денонощен достъп до храна, втората получавала 30% по-малко калории, а третата подгрупа се хранила един път дневно, само че със същото количество калории като първата подгрупа.

При втората и третата подгрупи се получавал по-дълъг период сред обособените хранения. В резултат на това общото физическо положение на гризачите се подобрило и се нараснала продължителността на живота им.

„ Увеличаването на интервала на недояждане, без да се понижава приемът на калории, без значение от диетата, води до усъвършенстване на общите здравни индикатори при самците. По всяка възможност този по-продължителен интервал на всекидневен пост разрешава да се възстановят и запазят функционалностите, които не се демонстрират при непрекъснатата консумация на храна “, твърди ръководителят на опита лекар Рафаел де Кабо от Националния институт по проблемите на старостта в Съединени американски щати.

Учените акцентират, че метаболизмът при мишките е извънредно подобен с човешкия и по всяка възможност изводите им са годни и за хората. Изследователите считат, че резултатите от работата им ще оказват помощ на хората да поддържат здравословно тегло и да се лимитират някои възрастови промени, които оказват отрицателно въздействие на обмяната на веществата. /РИА „ Новости “ и БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР