Учените отгледаха същество“, което много прилича на ранен човешки ембрион.

...
Учените отгледаха същество“, което много прилича на ранен човешки ембрион.
Коментари Харесай

Изкуствен ембрион: Учените го създадоха в лаборатория, без сперма и яйцеклетка

Учените отгледаха „ създание “, което доста наподобява на ранен човешки ембрион. За тази цел те не са употребяват сперма, яйцеклетки или вътрешност, оповестява Би Би Си.

Екипът от Научен институт „ Вайцман “ оповестява, че техният „ модел на ембрион “, изработен благодарение на стволови кафези, наподобява като учебникарски образец за същински 14-дневен ембрион. Той даже освобождава хормони, които демонстрират позитивен тест за бременност при лабораторни условия.

TrAPs може да се ползва и върху други органи, освен върху кожата

Идеята съгласно учените е да се основат модели на ембриони с образователна цел, т.е. с цел да се разбере по какъв начин се развива човешкото създание в най-ранните моменти от живота.

Първите седмици, откакто сперматозоидът оплоди яйцеклетката, е интервал на трагична смяна - от група „ неразбираеми кафези “ до нещо, което в последна сметка образува бебето.

Иновативното устройство свързва мозъка с гръбначния дирек, „ заобикаляйки “ пострадването

В това решаващо за човешкото създание време се случват и най-вече спонтанни аборти. Ембрионът също по този начин може да развие вродени недостатъци. Тези процеси към момента са едва разбираеми от медицината, настояват учените.

„ Това е черна кутия. Познанията ни са доста лимитирани “, споделя проф. Джейкъб Хана от Научен институт „ Вайцман “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР