Ученикът Филип намери смъртта си именно в зона с подобно

...
Ученикът Филип намери смъртта си именно в зона с подобно
Коментари Харесай

Васил Терзиев ще бори войната по столичните пътища със „зона 30“

Ученикът Филип откри гибелта си точно в зона с сходно ограничаване

Кандидатът-кметът на ПП-ДБ-СС за София Васил Терзиев разгласи визията си за справяне с тежките пътни случай в града.

Според него това може да стане с въвеждане на „ зона 30 “, което внезапно щяло да понижи злополуките. Кандидът-кметът разгласи, че с тази зона ще се понижи шумовото и прахово замърсяване, тежките произшествия, ще обезпечи безвредна среда за децата.

Идеята на Терзиев не е нова, а и успеваемостта ѝ би могла да се сложи под подозрение поради последния тежък случай в центъра точно в зона с ограничаване от 30 км в час.

В събота вечерта 15-годишното момче беше прегазено от пийнал водач на улиците „ Гурко “ и „ Шишман “. Там освен знак, само че и е едно от най-оживените в центъра на столицата през уикенда.

По всичко проличава, че Терзиев счита да бори сходни произшествия с ограничения като понижаване на скоростта и да качи столичани на колела, в което няма неприятно, само че глобите и предварителната защита против пияните и дрогирани водачи явно би трябвало да е по-сурова. Последните данни на Министерство на вътрешните работи към края на юли демонстрират, че убитият Филип е 19-ото дете, жертва на злополука от началото на годината.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР