Ученик от Малави осигурява безплатно електричество в своята общност. Той

...
Ученик от Малави осигурява безплатно електричество в своята общност. Той
Коментари Харесай

Ученик от Малави генерира безплатен ток за съселяните си

Ученик от Малави обезпечава гратис електричество в своята общественост. Той употребява въздушен генератор и по този метод заобикаля потреблението на гориво. Експертите имат въпроси по отношение на действието на системата, само че държавното управление дава обещание поддръжка на младия откривател, оповестява Voice of America (VOA) .

Изобретението цели да спести пари, които селяните харчат за закупуване на факли и акумулатори, с цел да осветят домовете си.

" След като осъзнах, че се сблъскваме с доста проблеми, когато нямаме достъп до електричество,  ми хрумна да се опитам да го създавам ", споделя изобретателят Ърнест Андрю .

18-годишният юноша споделя, че неговият генератор създава 1000 волта електрическа енергия. Вече е свързал девет къщи със собственоръчно изработен трансформатор.

" Тази система генерира електричество благодарение на въздух. За да накарам една крушка да светне, употребявам сила, съхранена в бутилки. Експериментирам с магнитната сила, с цел да дефинира какъв брой ток мога да произведа. След това генерирам електрическа енергия според от броя на къщите, които желая да зареждам ", прибавя Андрю.

Експертите обаче се оплакват, че младежът не съумява да изясни по какъв начин употребява въздуха за генериране на електрическа енергия, или споделят, че може би съзнателно го крие, с цел да попречи на други да го копират.

" Не знаем какъв вид въздух употребява, не знаем какво прави въздухът, с цел да създава сила. Не знаем по какъв начин го вкарва в системата. Той не ни дава отговор на тези въпроси. При това състояние по какъв начин може ние, като инженери, да оценим неговото откритие и да му спомагаме ", разяснява електроинженерът Али Катумба. И прибавя, че в случай че се окаже действителна, нововъведението на Андрю ще бъде оценена като една от най-необикновените в света. Наскоро висока оценка на новаторската система даде и министърът на енергетиката Ибрахим Матола.

Властите в окръг Дова осигуриха образование и подариха на Андрю електрически проводници, защитно облекло и приспособление за премерване на електрическото напрежение, оповестяват от Voice of America (VOA) .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР