Ученичка от пети клас на столичното 35-то училище Добри Войников

...
Ученичка от пети клас на столичното 35-то училище Добри Войников
Коментари Харесай

Ученичка подаде сигнал до ДАЗД заради тежките раници

Ученичка от пети клас на столичното 35-то учебно заведение " Добри Войников " написа сигнал до Държавната организация за протекция на детето поради непостижимата тежест на ученическите раници.
Както всички възпитаници в страна и Теодора мъчно носи раницата си. Заедно с майка си я измерили – над 8 кг. Изчисляват, че това е 22,8% от тежестта на момичето, заяви bTV.
" Български, литература, математика, география. Географията ми е четири неща. Руски и британски... Първо се шегувахме в класа, че ще подадем тъжба, само че аз се замислих за какво в действителност не го създадем, щом в действителност са ни тежки раниците ", споделя ученичката.
Теодора събира подписите на съучениците си за жалбата. В интернет схваща до кого да я адресира. Постъпката ѝ бързо набира скорост в обществените мрежи.
" Даде урок и на мен, и на татко си, и на всички родители в България, които стоим настрани, когато става въпрос за децата ни – споделя майка ѝ Лилия Божкова. – Щастлива съм като майка! Много хора се свързаха с мен, написаха красиви неща, поисквам го на всеки. "
Теодора чака първо да получи отговор, а по-късно Агенцията да вземе ограничения, с цел да отбрани здравето на учениците.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР