Учени от Университета на Вирджиния успяха да установят за пръв

...
Учени от Университета на Вирджиния успяха да установят за пръв
Коментари Харесай

Ако другите считат характера ви за труден, имунната ви система може да е неочакваният виновник

Учени от Университета на Вирджиния съумяха да открият за пръв път, че съществува връзка сред отличителните черти на личността и имунната система на организма, написа IFL Science.

Опитите с мишки са посочили, че имунната им система непосредствено управлява онази част в мозъка им, която е виновна за общественото държание. По този метод налице са доказателства, че еволюцията на общуването може да е зародила като резултат от развиването на имунитета.

В лабораторни условия били отгледани мишки с изчезнала имунна молекула. При общуването с други животни, тези мишки показвали признаци на обществен недостиг и държание, сходно на аутизъм. Изследване с ядрено-магнитен резонанс открило, че при мишките  станала свръхактивна една част от мозъка, която ръководи общественото държание. Същият вид интензивност се следи и при страдащи от аутизъм хора.

В момента, в който била инжектирана изчезналата молекула, държанието на мишките станало обикновено.

" Така успяхме да потвърдим освен, че има връзка сред мозъка и имунната система, само че и че част от нашето държание и черти може да са еволюирали като резултат на реакциите на имунната ни система ", приключват учените.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР