Учени от САЩ проведоха серия експерименти,които показват, че мастните тъкани

...
Учени от САЩ проведоха серия експерименти,които показват, че мастните тъкани
Коментари Харесай

Учени установиха, че мастните тъкани помагат срещу инфекциите


Учени от Съединени американски щати организираха серия опити,които демонстрират, че мастните тъкани в организма съдържат характерни имунни кафези, които са нужни за битка с инфекциите. Резултатите от проучването са оповестени в списание „ Ню сайънтист “.

При опитите с лабораторни мишки екипът учени под управлението на Ясмин Белкейд е открил в мастните отлагания висока централизация на Т-лимфоцити, които сблъсквайки се с патологичен микроорганизъм, запомнят неговата конструкция и при наново заразяване със същата зараза образуват второстепенен имунен отговор.

В разбора на резултатите се акцентира,че Т-клетките от мастния пласт имат по-силна реакция от съдържащите се в други тъкани. За удостоверение на получените резултати екипът е присадил мастни тъкани от инфектирани лабораторни мишки на такива, които в никакъв случай не са се сблъсквали с патогени. След наблюдаване на гризачите от втората група се открило,че вградената тъкан се съпротивлява на инфекциите по този начин, както би реагирал организмът, в случай че към този момент е преодолял първичната зараза. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР