Учени от университета в Орегон, САЩ, са разработили препарат, който

...
Учени от университета в Орегон, САЩ, са разработили препарат, който
Коментари Харесай

Учени разработиха препарат, спиращ развитието на четири вида рак


Учени от университета в Орегон, Съединени американски щати, са създали препарат, който блокира разпространяването на четири типа рак: на гърдата, на простатата, на дебелото черво и на белите дробове. Това бе обявено в списание Nature Communications.

Препаратът се създава под името KBU2046 и е тестван на мишки, инфектирани с рак. При перорално използване KBU2046 е спрял развиването на метастазите и е понижил разрушаването на костите. Учените са открили, е че действието на препарата е доста щадящо и не дава странични резултати, нито отровен. Според ръководителя на проучването доктор Реймънд Бъргън правилото на деяние на препарата е да се свързва с протеина HSP90β. „ Лекарството работи по подобен метод, че свързвайки се с протеина, стопира развиването на болните кафези, само че не оказва никакво нездравословно въздействие на здравите.

По думите на Бергън, на екипа са били нужни години, с цел да разбере по какъв начин работи лечебният механизъм. За момента, той и сътрудниците му считат, че би трябвало да се работи в това направление, защото е по-обещаващо от търсенето на лекарство против рака. При ранно диагностициране, техният препарат стопира размножаването на раковите кафези и може да избави живота на човек. В бъдеще екипът учени ще се готви за тестване на препарата върху хора. /РИА-Новости
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР