Индийският премиер Нарендра Моди ще обяви днес Международния ден на

...
Индийският премиер Нарендра Моди ще обяви днес Международния ден на
Коментари Харесай

Днес е Международният ден на йогата


Индийският министър председател Нарендра Моди ще разгласи през днешния ден Международния ден на йогата, като ще се причисли към 60 000 други фенове на йогата в град Дехрадун.

Местните управляващи са се постарали да прогонят змиите и маймуните от гората, където ще се организира събитието. Още от идването си на власт Нарендра Моди направи йогата една от най-ярките визитни картички на Индия по света. Той е в основата на резолюция на Организация на обединените нации от 2015 година, с която 21 юни е разгласен за Международен ден на йогата. „ Йогата носи успокоение в един свят, който страда от стрес. В един комплициран свят, йогата оказва помощ на човек да се концентрира “.

Това писа в профила си в „ Туитър “ тази седмица индийският министър председател Моди. За целия ден в Делхи са планувани разнообразни събития, свързани с йога, само че най-мащабни ще са те в град Мисор, където за присъединяване са се записали 80 000 души. Подобни събития, въпреки и по-малко огромни, са планувани в Ирландия, Бахрейн, в Бризбейн, Австралия и Милано, Италия. В италианския град участниците считат да създадат 108 цикъла „ привет към слънцето “, по време на който би трябвало да са в асана, накланяйки се към изгряващото слънце. От началото на седмицата на северната фасада на постройката на Организация на обединените нации в Ню Йорк е прожектират йога пози. Йогата е обичайно индийска активност – по едно и също време духовна и телесна. Днес тя се практикува по целия свят и от 2016 година е вписана в международното нематериално завещание на човечеството. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР