Учени от Нова Зеландия са открили три молекули в цветовете

...
Учени от Нова Зеландия са открили три молекули в цветовете
Коментари Харесай

Екстракт от цветя регулира нивата на глюкоза в кръвта

Учени от Нова Зеландия са разкрили три молекули в цветовете на далията, които са способни да предотвратяват и лекуват диабета. Лекарството сполучливо е минало клиничните проби, патентовано е и сега се приготвя неговото излизане на пазара.

Изследователи от Университета на Отаго са разкрили противовъзпалителна растителна молекула, наречена бутеин, която влияе върху мозъка и доста усъвършенства функционалностите на организма за обработка на кръвната захар. Култивираният източник на тази молекула е далията, която с изключение на всичко друго, съдържа две спомагателни молекули, засилващи действието на първата.

В началото пробното лекарство, основано от дестилат от венчелистчета на далията, е тествано в предклинични модели. При животните лечението блокира мозъчното инфектиране и усъвършенства регулирането на кръвната захар. По-нататъшните клинични изследвания също потвърдиха успеваемостта в стабилизирането на равнищата на глюкозата при хората.

„ Лекарството ще бъде от изгода за всички пациенти с преддиабет и диабет вид 2, с цел да спре развиването на заболяването “, разяснява създателят на проучването Греъм Стронг.

Лекарството към този момент е патентовано и се приготвя за излизане на пазара. Междувременно в друго изследване учените са потвърдили, че ремисия на диабета може да се реализира посредством хранене – задоволително е просто да се яде здравословна храна, даже без строго ограничение на калориите. Тъй като през днешния ден повече от 400 милиона възрастни и деца живеят с диабет, простите тактики за предварителна защита и лекуване са доста търсени.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР