Учебниците по история по новите програми за шести и седми

...
Учебниците по история по новите програми за шести и седми
Коментари Харесай

МОН: Програмата по история отразява безпристрастно периода на социализма. Тя е факт - всеки може да провери

Учебниците по история по новите стратегии за шести и седми клас са факт - отпечатани са и по тях учат децата. Всеки може да ревизира, че изказванието на партия " Възраждане " за " подправяне " на българската история е погрешно, разясниха от Министерството на образованието и науката във връзка мнението на записаната за идните избори за Европейски парламент политическа мощ.
 Възраждане сигнализира: МОН образова учители по какъв начин да фалшифицират българската история
По мотив извършено образование за учители на 6-и и 7 април и писма на взели участие учители от партията написаха:

" От началото на тази година министерството организира извънредно нападателна акция за тотална замяна на методиката, по която се преподава българската история, като главната цел е да се накарат българските учители да внушават на българските деца, че главният зложелател на България е Русия, че непосредствен и другар ни е Турция, че турско иго не е съществувало, че българите непринудено са приемали исляма и с удоволствие са си давали децата за еничари, че българският народ не е славянски и че най-голямото зло в нашата история е комунизмът сред 1944 година и 1989 година "

Обучението е извършено в границите на Национална стратегия " Квалификация " и лекторите в него бяха от Софийския университет, Югозападния университет, Нов български университет, Българска академия на науките. Включени бяха и политолози точно за да се избегне риска от отклонение в посока предоставяне на политически оценки за интервала.

" Периодът, за който става дума в позицията на " Възраждане " е включен в стратегиите за шести и седми клас, по които към този момент се учи. Може да се ревизира, че изказванията са погрешни и в стратегиите и учебниците няма политически изказвания - увериха от МОН. - Програмата беше обсъждана доста дълго време, до момента в който учителите по история не споделиха, че тя към този момент е добра. Не сме получавали недоволства за нея, в противен случай - учители споделят, че това е най-безпристрастното отразяване на интервала на социализма. "

Новите образователни стратегии за шести клас са в действие от предходната образователна, а за седми - от настоящата образователна година.

Учебното наличие в шести клас обгръща тематиките " Въведение в Европейското средновековие ", История на
Средновековна Европа (V – ХІ в.). България до началото на XI век ", " Средновековният свят (ХІІ - ХV в.). (Българската страна (ХІІ - ХІV в.) " и " Българските земи под османска власт (ХV-ХVІІ в.).

Следващата година учениците, към този момент седмокласници, учат: " Българско възобновление (XVIII – XIX в.) ", " България от Освобождението до края на Втората международна война ", " България след Втората международна война до 1989 година " и " България след 1989 година ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР