Учебната година в Турция приключва на 16 юни, обяви днес

...
Учебната година в Турция приключва на 16 юни, обяви днес
Коментари Харесай

Учебната година в Турция ще приключи на 16 юни

Учебната година в Турция завършва на 16 юни, разгласи през днешния ден министърът на образованието Махмут Йозер, представен от държавната телевизия ТРТ-Хабер и Българска телеграфна агенция.  

Той уточни, че 29 май ще бъде неучебен по отношение на провеждането на втория тур на президентските избори на 28 май.

Министър Йозер сподели за следващ път, че образователната година в страната за всички възпитаници завършва на 16 юни и няма да има удължение на образователния развой през юни и за децата в зоните, наранени от унищожителните трусове на 6 февруари.

Йозер обаче напомни, че от 1 август до 1 септември учениците от тежко засегнатите зони ще учат, с цел да бъде наваксан пропуснатият материал. Той добави, че през идната образователна 2023-2024 година също се възнамерява още един месец в допълнение образование за децата в 11-те тежко наранени от бедствието окръзи.

Министърът на образованието заяви, че по родините си места към този момент са се завърнали 82 560 възпитаници.

Йозер сподели още, че от 2000-а година до момента има доста огромно нарастване на девойките, които са записани в учебно заведение. Министърът на националното обучение уточни, че през 2000-а година процентът на девойките, записани в учебно заведение е бил едвам 39 на 100, до момента в който в този момент е 99 %.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР