Участниците в тазгодишното издание отново ще трябва да създават работеща

...
Участниците в тазгодишното издание отново ще трябва да създават работеща
Коментари Харесай

Гейм хакатонът на Sofia Game Jam 2023 събира ученици, професионалисти и ентусиасти в създаването на видеоигри 

Участниците в тазгодишното издание още веднъж ще би трябвало да основават работеща видеоигра в границите на 48 часа

Светлин Желев преди 9 секунди 0 Сподели

Най-четени

IT НовиниЕмил Василев - 15:33 | 27.11.2023

Русия има право да изкара от строя спътниците Starlink на Илън Мъск, само че ще го направи ли?

IT НовиниДаниел Десподов - 9:25 | 26.11.2023

Измислиха талантлив метод за прескачане на рекламите в YouTube

КосмосЕмил Василев - 16:52 | 28.11.2023

Мъж съхранява години наред камък, мислейки си, че в него има злато, само че се оказал доста по-ценен

Светлин Желевhttps://www.kaldata.com/Главен редактор

За втора поредна година възпитаници ще могат да вземат участие в гейм хакатона на Sofia Game Jam 2023, който ще се състои сред 1 и 3 декември в Barter Community Hub. Младежите, дружно с експерти и запалянковци ще образуват тимове до петима души и ще би трябвало да създадат работеща видеоигра в границите на 48 часа.

Миналата година Sofia Game Jam сполучливо си партнира с и участваха училищен тимове и доброволци от НГПИ „ Свети Лука “, Частна професионална гимназия за цифрови науки, програмиране и дизайн СофтУНИ „ Светлина и Технологично учебно заведение „ Електронни системи “. Изданието през тази година има още по-амбициозна цел и тя е 20% от билетите за хакатона да отидат при възпитаници и училищен тимове гратис. Всяко от училищата-партньори получава до 5 безвъзмездни билета за техни ученици.

Самите възпитаници, които ще се включат, ще получат скъпи знания и умения в създаването на видеоигри. Това разрешава насърчаване освен на механически качества, като програмиране, анимация, само че и на креативен детайли, като дизайн, визия и други Участниците ще могат да се допрян и да обменят опит с дългогодишни експерти от гейм промишлеността.

Самият Sofia Game Jam 2023: Hackathon ще се води по авансово избрана тематика, която ще бъде оповестена при началото на събитието. След привършване на времето за разработка, тимовете пробват игрите на своите съперници и всеки участник гласоподава за другите игри.

Гейм фестивалът Sofia Game Jam се организира за девета подред година, като този път е разграничен на два сезона. Първият е идният хакатон през декември, а вторият ще включва профилирана конференция и кариерен панаир, които ще се проведат напролет на 2024 година

Тази година работата на хакатона и 115-те участници стартира след въвеждащите думи от водещия Ясен Ставрев – Community manager на Croteam, както и след обичайното инструкционно видео, което ще разкрие тазгодишната тематика. Отборите ще могат да се възползват и от наставнически упътвания, в които присъединяване ще вземат висококвалифицирани експерти от част от сътрудниците на събитието – гейм студиата 11 Bit Studio, Creative Assembly Sofia и Kipi Interactive.

Новост на актуалното издание е и фактът, че игрите ще се създават с повече акцент върху звуковия дизайн и музиката. Участниците ще получат поддръжка от сътрудниците Sound Ninja Music Academy. От тяхна страна на хакатона ще участва екип от експерти в основаването на тон и музика, които ще оказват помощ на тимовете да прибавят неповторим пласт на игрите си.

Sofia Game Jam 2023: Hackathon нямаше да бъде осъществен без поддръжката на основните спонсори Creative Assembly Sofia, SEGA, Amusnet и поддържащите спонсори Kipi Interactive, Chaos, Ozone, както и сътрудниците от Sound Ninja Music Academy, Croteam, Абордаж и Monster.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР