В хода на разследването са установени данни за извършване и

...
В хода на разследването са установени данни за извършване и
Коментари Харесай

СРП за фалшификациите на Лена и Кирил: Установени са даннни за документни престъпления

В хода на следствието са открити данни за осъществяване и на други документни закононарушения – сформиране и потребление на неистинен документи, показани пред Агенция по вписванията. Това декларира през днешния ден Софийски районна прокуратура (СРП) по абсурда с фалшифираните от Лена Бириславова подписи на членове на съдружие " Корал " за Кирил Петков да стане длъжностен министър.
Във връзка с голям брой запитвания от медии във връзка подаден сигнал от А.Р. (бел.ред. Атанас Русев), ръководител на Управителния съвет на Сдружение „ Да запазим Корал “, в Държавна организация „ Национална сигурност “ (ДАНС), Софийски районна прокуратура (СРП) прецизира следното:
На 11.08.2023 година е формирано досъдебно произвеждане, което се води по член 313, алинея 1 от Наказателен кодекс. Производството е формирано, за това че е доказана лъжа в документално известие, изпратено от Л.Б. (бел.ред. Лена Бориславова по електронен път до Агенция по вписванията, изискуемо по силата на Търговския закон за засвидетелствуване на условия – освобождение на К.П. (бел.ред. Кирил Петков) от длъжността член на УС на Сдружение „ Да запазим Корал “ и избирането на негово място на М.Д. Като същото следва да е осъществено на съвещание на Общото заседание на Сдружението, за което се твърди, че е извършено на 06.05.2021г. 
В хода на следствието са разпитани 10 очевидци, извършени са и оперативно-издирвателни мероприятия. Към делото са приобщени голям брой относими документи, изискана е и информация от Сдружение „ Да запазим Корал “.
В хода на следствието са открити данни за осъществяване и на други документни закононарушения – сформиране и потребление на неистинен документи, показани пред Агенция по вписванията. В тази връзка предстоят и още разпити на лица, имащи отношение към осъществените дейности, както и приобщаване на техни сравнителни мостри на подписи и почерк.
По досъдебното произвеждане в къси периоди се чака правенето на съдебно-графическа и техническа експертизи, след което наблюдаващият прокурор ще се произнесе по хода на делото и опцията по същото да бъдат вероятно привлечени в качеството им на обвинени лица, по отношение на които се съберат доказателства за присъединяване в документни и други закононарушения. 
СРП ще осведоми обществеността за хода на досъдебното произвеждане.

Скандалът с фалшификациите
Като юрист дясната ръка на Кирил Петков - Лена Бориславова, е фалшифицирала документи, с цел да излезе той от Управителния съвет на неправителствената организация " Да запазим Корал " - условие по закона за администрацията. Става въпрос за 2021 година, когато днешният съпредседател на " Продължаваме промяната " бе назначен за длъжностен министър на стопанската система.
Атанас Русев, шефът на съдружие " Да запазим Корал ", и журналиситът от " Биволъ " Асен Йорданов от ефира на бТВ упрекнаха с изключение на Лена Бориславова, а някогашния прредседател на Народното събрание, в този момент заместител - Никола Минчев, в документна машинация и подправяне на подписи. И даже цитираха номера на принтера, на който това е било осъществено, съгласно тях.
Както стана ясно, действието се развива през 2021 година, само че в този момент, три години по-късно, към този момент са намесени и ДАНС, и прокуратурата.
" Кирил Петков е бил " освободен " от длъжността си на шеф в сдружението за отбрана на Корал, само че с цената на фалшифицирано пълномощие, подправени документи, протоколи и подписи на другите членове от сдружението. Неистинските документи са били входирани в Агенцията по вписванията не от различен, а персонално от юрист Лена Бориславова, с нейния дипломиран електронен автограф (КЕП) " - твърди " Биволъ ".
Според публикацията " на 13-и май в 1:39 часа след среднощ, Лена Бориславова си изготвя подправено пълномощие с което може да се разпорежда изцяло с гражданското съдружие " Да запазим Корал " и подписва това пълномощие с подправен автограф на ръководителя на сдружението Атанас Русев. Подписът на пълномощното не е саморъчно положен, а е изкопиран 1:1 от публични документи на сдружението, в тази ситуация спесимен на подписа на шефа на сдружението. "
Русев удостовери тази заран по бТВ, че не е полагал автограф.
Същата нощ е направен и протокол от Общо заседание на сдружението на 6 май 2021 година, с една единствена точка в дневния ред - освобождението на Кирил Петков от Управителния съвет на сдружението. На негово място в УС влиза Мартин Драгулев, който наследява целия бизнес на Петков, само че е чужд за НПО-то, четем още. В протокола също попадат подписи - на Русев и Драгулев, като Русев още веднъж отхвърля да е подписвал собственоръчно.
Следва протокол, по отношение на разлепване на покана за привикване на Общо заседание с дата 21.04.2021 година, подписан от Кирил Петков. И там има автограф на Атанас Русев, съгласно " Биволъ " и самия него - заимствуван за трети път от остарял документ.
Последно: попада и декларация съгласно закона за юридическите лица за истинността на гореописаните документи от името на Атанас Русев.
" На нея също е подложен фалшифицираният автограф на Атанас Русев. Документът е с дата 13.05.2021 година формиран в 1:41 часа през нощта. Две минути след съставянето на подправеното пълномощие на Лена Бориславова.
Фалшифицираният автограф на Атанас Русев е еднакъв и в двата документа и си проличава, че е сканиран, а не саморъчно положен. Дори си проличава квадратчето, с което софтуерно е отсечен единствено подписът ", написа уеб сайтът, като разгласява документите.
Принтер с номер...
Тази заран " Биволъ " излезе с още една обява по тематиката: " Никола Минчев и Лена Бориславова - съставители на подправени документии за Корал ".
В ефир Йорданов цитира и точния номер на цветния принтер " Коника ", като твърди, че с подобен разполага адвокатската фирма, в която двамата адвокати от Политическа партия са работили преди да влязат в политиката - " на петия етаж ".
" Същата машина е снимана, т.е. и оръдието на труда е засечено. "
Русев отхвърля да е приказвал с Петков за излизането му от УС преди три години, нито в миналото да е разговарял с Бориславова (в случая тя е била адвокат), само че пък за него тя е извадила подправено пълномощие да се разпорежда със сдружението. Не е имало и общо заседание по това време (имало такова година по-късно и то за смяна на управителния съвет).
" Всички тези документи са изфабрикувании ", съобщи Русев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР