Турция обяви днес, че ще подкрепи кандидатурата на премиера на

...
Турция обяви днес, че ще подкрепи кандидатурата на премиера на
Коментари Харесай

Турция ще подкрепи кандидатурата на Рюте за генерален секретар на НАТО

Турция разгласи през днешния ден, че ще поддържа кандидатурата на премиера на Нидерландия Марк Рюте за общоприет секретар на НАТО, предават турски медии, осведомят от  Българска телеграфна агенция.

Днес Турция уведоми останалите страни членки на НАТО, че ще поддържа кандидатурата на министър-председателя на Нидерландия Марк Рюте, който в края на предходната седмица се срещна с президента Реджеп Тайип Ердоган, показва телевизия А Хабер.

Според информация, получена от турски публични представители, Турция е оповестила, че ще поддържа кандидатурата на Рюте за нов общоприет секретар на НАТО, написа електронното издание на в. „ Айдънлък “.

На среща в събота с Рюте в Истанбул Ердоган акцентира, че за Турция е доста значимо допустимо най-скоро да стартира работата по осъвременяване на митническия съюз сред Турция и Европейски Съюз. По думите му Анкара чака поддръжка от Нидерландия в връзките сред Европейски Съюз и Турция, тъй че Брюксел да третира тези връзки от „ обективна и стратегическа вероятност “, осведоми Анадолската организация.

Ердоган сподели още, че е значимо бъдещият общоприет секретар да даде приоритет на запазването на главната роля на НАТО в обезпечаването на евроатлантическата сигурност.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР