Софийската районна прокуратура проверява дали са извършени документни престъпления пред

...
Софийската районна прокуратура проверява дали са извършени документни престъпления пред
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява Лена Бориславова заради документи, свързани с Да запазим Корал

Софийската районна прокуратура ревизира дали са осъществени документни закононарушения пред Агенцията по вписванията, свързани с управлението на сдружението " Да запазим Корал ".

На 11 август предходната година е формирано досъдебно произвеждане дали е подадена погрешна информация в документално известие изпратено по електронен път от Л. Б. до Агенцията по вписванията  за освобождението на К. П. като член на Управителния съвет на сдружението. Заявено е, че това се е случило на съвещание на 6 май 2021г, оповестиха през днешния ден от държавното обвиняване. По следствието все още са разпитани 10 очевидци и е изискана информация от Сдружение " Да запазим Корал ".

Повод за информацията на СРП е, че през уикенда " Биволъ " излезе с обява, в която се твърди, че Кирил Петков е станал длъжностен министър на стопанската система, като са били фалшифицирани документи, показани на Агенцията по вписванията от Лена Бориславова.  

" Проведени са и оперативно-издирвателни мероприятия. Към делото са приобщени голям брой относими документи, изискана е и информация от Сдружение „ Да запазим Корал “. В хода на следствието са открити данни за осъществяване и на други документни закононарушения – сформиране и потребление на неистинен документи, показани пред Агенция по вписванията.  В тази връзка предстоят и още разпити на лица, имащи отношение към осъществените дейности, както и приобщаване на техни сравнителни мостри на подписи и почерк ", се показва още в известието.

По досъдебното произвеждане в къси периоди се чака правенето на съдебно-графическа и техническа експертизи, след което наблюдаващият прокурор ще се произнесе по хода на делото и опцията по същото да бъдат вероятно привлечени в качеството им на обвинени лица, по отношение на които се съберат доказателства за присъединяване в документни и други закононарушения. 

СРП ще осведоми обществеността за хода на досъдебното произвеждане.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР