Броени часове след опита за покушение срещу премиера на Словакия

...
Броени часове след опита за покушение срещу премиера на Словакия
Коментари Харесай

Камера засне момента на стрелбата по Роберт Фицо

Броени часове след опита за нападение против премиера на Словакия Роберт Фицо, който беше прострелян измежду бял ден на улица в град Хандлова, се появи и видеозапис от момента на стрелбата.

На записа отчетливо се чуват тъкмо пет изстрела, което е повече от това, което в началото описаха директните очевидци на атентата.

Роберт Фицо се срутва на земята още при първия изстрел, само че досега се знае, че повече от един патрон е попаднал в тялото му. Парамедик разгласи, че той е ранен в гръдния панер и в региона на корема.

 Стреляха по словашкия министър председател Роберт Фицо, с заплаха за живота е (СНИМКИ и ВИДЕО) 5 мин. Стреляха по словашкия министър председател Роберт Фицо, с заплаха за живота е (СНИМКИ и ВИДЕО)  Катастрофата с мощен джип в Пловдив: Стана ясно карал ли е пийнал водачът 2 мин. Катастрофата с мощен джип в Пловдив: Стана ясно карал ли е пийнал водачът  Още доста дни с дъжд: Колко още ще вали до края на май? 4 мин. Още доста дни с дъжд: Колко още ще вали до края на май?  Нови цени за парното и топлата вода от юли 2 мин. Нови цени за парното и топлата вода от юли  Морето е в заплаха: 30 яхти изгоряха на пристанище в Хърватия (СНИМКИ и ВИДЕО) 3 мин. Морето е в заплаха: 30 яхти изгоряха на пристанище в Хърватия (СНИМКИ и ВИДЕО)  Проект за 50 млн. лева: Част от бул. 2 мин. Проект за 50 млн. лева: Част от бул. " Стамболийски " в София става пешеходен, пускат трамвай  Стреляха по словашкия министър председател Роберт Фицо, с заплаха за живота е (СНИМКИ и ВИДЕО) 5 мин. Стреляха по словашкия министър председател Роберт Фицо, с заплаха за живота е (СНИМКИ и ВИДЕО)  Катастрофата с мощен джип в Пловдив: Стана ясно карал ли е пийнал водачът 2 мин. Катастрофата с мощен джип в Пловдив: Стана ясно карал ли е пийнал водачът  Още доста дни с дъжд: Колко още ще вали до края на май? 4 мин. Още доста дни с дъжд: Колко още ще вали до края на май?  Нови цени за парното и топлата вода от юли 2 мин. Нови цени за парното и топлата вода от юли  Морето е в заплаха: 30 яхти изгоряха на пристанище в Хърватия (СНИМКИ и ВИДЕО) 3 мин. Морето е в заплаха: 30 яхти изгоряха на пристанище в Хърватия (СНИМКИ и ВИДЕО)  Проект за 50 млн. лева: Част от бул. 2 мин. Проект за 50 млн. лева: Част от бул. " Стамболийски " в София става пешеходен, пускат трамвай

Записът принадлежи на телевизия „ Приевидза “, като е възложен на останалите медии в Словакия, които наблюдават положението на своя министър председател, както и на следствените органи.

От видеото се вижда по какъв начин Роберт Фицо се доближава към жители, които го чакат, с цел да беседват с него и да му свидлив ръката през ограждения. И в този миг, от изключителна непосредственост, се произнесени и изстрелите.

 

Намесата на защитата е мигновена. Охранителите на премиера на Словакия първи му оказват помощ и отделят региона. Веднага е подаден и сигнал до полицията в Хандлова. Сигналът е признат в 14:30 ч., като в началото е бил подаден като за ранен 59-годишен мъж, без да се посочва името на Роберт Фицо.

Писател и някогашен охранител в търговски център опита да отнеме живота на словашкия министър председател

Озадачаващи са първите информации на очевидци, които настояват, че са очаквали премиера часове наред зад загражденията, само че в нито един миг, никой от тях не е бил подробно проверяван за оръжие и други рискови предмети.

 Разследване на атентата против Роберт Фицо Снимка: Reuters

Роберт Фицо се намира в незабавното поделение на университетската болница „ Рузвелт “ в Банска Бистрица, където беше откаран с хеликоптер.

Всичко за атентата против Роберт Фицо следете в нашия онлайн репортаж:

Следете развиването на тематиката в нашия онлайн репортаж
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР