Какво стана с рекламираната висока енергийна ефективност? Наскоро се появи информация,

...
Какво стана с рекламираната висока енергийна ефективност?
Наскоро се появи информация,
Коментари Харесай

Нима Qualcomm е направила 12-ядрен ARM процесор, който консумира повече от 16-ядрения Core Ultra? Разкриха се ограниченията за мощността на Snapdragon X Elite

Какво стана с рекламираната висока енергийна успеваемост?

Наскоро се появи информация, че Qualcomm е завишила резултатите от своите вътрешни проби на своя най-нов ARM процесор Snapdragon X Elite. По принцип всички компании при вътрешните проби на своите чипове сортират най-оптималните условия за тестване. Но в този момент се появи нещо друго.

Компанията в никакъв случай не е твърдяла, че Snapdragon X Elite ще употребява доста малко сила, само че ни беше казано за две съществени граници на мощността: 28 W и 80 W. Това е огромна разлика, само че като цяло от известно време следим нещо сходно измежду x86-базираните мобилни процесори. Новите данни обаче демонстрират, че действителната консумация на сила на Snapdragon X Elite може да доближи съвсем 100 W, и то единствено в процесорния модул!

Според изданието Android Authority лимитът на мощността единствено за процесорната част на Snapdragon X Elite X1E-84-100 е 98,5 W. По-точно това е максимумът за 95% от всички платформи, които ще излязат на пазара. Странното е, че производителите на преносими компютри могат да персонализират платформите по подобен метод, че да употребяват по-малко сила. Изобщо не става дума за 28 вата. И това не се отнася даже за модела младшия Plus, чиято консумация възлиза на 42,52 W.

За съпоставяне, процесорната част на Apple M3 Pro употребява към 42 W, M2 Pro има консумация от към 55 W, а Core Ultra 7 155H употребява към 80 W. Това са оптималните стойности и то единствено за процесорната част.

Това значи, че не може да се каже, че новите артикули на Qualcomm са изцяло отвън пазара, само че те напряко губят сравнението с платформите на Apple, а сравнението с процесорите на Intel не е в интерес на Snapdragon.

Да прибавим, че това е информация на Android Authority, която занапред следва да бъде тествана. Очаква се и реакцията на Qualcomm.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР