Участниците в срещата на върха на НАТО считат агресивните действия

...
Участниците в срещата на върха на НАТО считат агресивните действия
Коментари Харесай

НАТО: Агресивна Русия е основна заплаха, Китай е предизвикателство

Участниците в срещата на върха на НАТО смятат " нападателните дейности на Русия " и интернационалния тероризъм за съществени закани за сигурността на страните - членки на алианса. Това се споделя в изказване , оповестено в сряда след среща на държавните и държавните ръководители на НАТО в Лондон, оповестява ТАСС.

" Агресивните дейности на Русия са опасност за евроатлантическата сигурност , тероризмът във всичките му форми е непрекъсната заплаха за всички нас ", се споделя в документа.

Сред вторичните закани са интернационалните спорове, миграцията, хакерските атаки и хибридните офанзиви .
 Столтенберг: НАТО към този момент ще възпира и Китай, както Съюз на съветските социалистически републики и Русия
Столтенберг: НАТО към този момент ще възпира и Китай, както Съюз на съветските социалистически републики и Русия

Китай може да удари Европа с ракети, НАТО би трябвало де е в Арктика и с войски в чужбина

" Държавни субекти и недържавни субекти оспорват интернационалния ред , учреден на разпоредбите. Нестабилността по нашите граници също способства за противозаконната миграция ", се споделя в документа.

Лидерите на страните членки на НАТО дефинират възходящото въздействие на Китай в света по едно и също време опция за задълбочаване на съдействието и проблем . " Ние признаваме, че възходящото въздействие на Китай и неговата интернационална политика съставляват както благоприятни условия, по този начин и провокации, с които би трябвало да се оправим дружно като съюз ", се споделя в документа.

Освен това държавните и държавните ръководители на страните от НАТО утвърдиха решението за признание на космоса като сфера на деяние за алианса .
 Тръмп уверен: НАТО може да има положителни връзки с Русия
Тръмп уверен: НАТО може да има положителни връзки с Русия

Нов контракт с Русия за нуклеарните оръжия можел да е " ужасно нещо "

" Декларирахме космоса като сфера на деяние на съюза, като признаваме неговото значение за обезпечаване на нашата сигурност и превъзмогване на провокациите в тази област, като в същото време съблюдаваме интернационалното право ", се споделя в документа.

В словото си след срещата на върха генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг акцентира, че НАТО ще употребява космоса за обезпечаване на връзки и наблюдаване, без да слага оръжия там .

Държавните и държавните ръководители на НАТО взеха решение да поддържат разговор с Русия, като в същото време ускориха защитата и възпирането .
 Кремъл поддържа Макрон Европа да бъде част от нов нуклеарен контракт
Кремъл поддържа Макрон Европа да бъде част от нов нуклеарен контракт

Междувременно Макрон още веднъж сподели, че държи на думите си за " мозъчната гибел "

" Ние сме ангажирани със мощна възпираща мощ и защита , като в същото време оставаме отворени за пълностоен разговор с Русия ", изяснява той.

" Аз и НАТО имаме вяра в разговора , необходим ни е, с цел да има бистрота, с цел да няма рискови произшествия ".

Столтенберг добави, че срещата на върха на НАТО приканва Китай да взе участие в бъдещи съглашения за надзор на оръжията .

Освен това на срещата на НАТО са утвърдени модифицирани проекти за гарантиране на военната сигурност за Полша и балтийските страни .
 Путин: Разширяването на НАТО е опасност за Русия
Путин: Разширяването на НАТО е опасност за Русия

" Остарелите стандарти на мисленето на НАТО не са инструмент за съдействие "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР