Участниците в Олимпийските игри в Токио догодина, както и всички

...
Участниците в Олимпийските игри в Токио догодина, както и всички
Коментари Харесай

За Олимпиадата в Токио може да се пътува само с ваксина

Участниците в Олимпийските игри в Токио следващата година, както и всички почитатели, които идват от чужбина, евентуално ще бъдат принудени да се подложат на имунизиране при идването си в Япония, с цел да предпазят японската общност, съобщи в понеделник президентът на МОК Томас Бах след среща с новия министър председател Йошихиде Суга.
Това беше и първа среща сред Суга и водача на международното олимпийско придвижване, както и първа аудиенция за него в Япония след отлагането на Олимпийските игри.

" За да защитим хората и от почитание към японския народ, МОК ще постави огромни старания. Така че колкото се може повече хора- състезатели-олимпийци и гости да дойдат тук с сложена ваксина, в случай че до тогава е налична такава ", сподели Бах. Това ни прави уверени, че можем да имаме фенове на стадиона на Олимпиадата през идната година и те да се радват на безвредна среда.

Посещението на Томас Бах продължи два дни и мина много интензивно, в непрекъснати срещи и диалози. Целта му беше да бъде уверено японското общество, че Олимпиадата би трябвало да се организира и това няма да вдигне риска от разпространяване на Коронавирус. Все още елементарните хора в Страната на изгряващото слънце не са изцяло сигурни, че е уместно време за надпревари.

Иначе Олимпийските игри би трябвало да започват на 23-и юли 2021-а година.
Евенуталното въвеждане на ваксина се преглежда като допустимо след оповестената предходната седмица сполучлива проба от Pfizer Inc., която може доста да помогне на МОК и на локалните управляващи, с цел да дадат старт на Олимпийските игри. Напредък има и в бързите проби.

Но някои спортисти и почитатели от чужбина са съвсем сигурни, че ще се опълчват на всеки напън за наложително приемане на имунизацията. Но Бах загатна по-рано, че може да бъде съвсем наложително и да се формулира като " олимпийска взаимност ".
От друга страна неотдавна Япония организира бейзболни мачове с близо 30 000 почитатели на някои игрища. Също по този начин се организира и показателен шампионат по гимнастика с 22 спортисти, пристигнали от чужбина, на която участваха няколко хиляди фенове.

В общоприет проект Япония беше пощадена от масовостта на болестта в Европа и Америка, като пътуванията извън и във вътрешността в страната са мощно лимитирани, а хората са задължени да носят маска при всяко излизане от вкъщи си.

Нашето решение е да дадем старт на Олимпийските игри другото лято като доказателство, че човечеството е победило вируса'', съобщи японският министър-председател Суга след срещите с Бах.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР