Участието на британски специалисти в атаките срещу Черноморския флот и

...
Участието на британски специалисти в атаките срещу Черноморския флот и
Коментари Харесай

Песков: Русия няма да остави без отговор участието на Лондон в атаките срещу Черноморския флот

Участието на английски експерти в офанзивите против Черноморския флот и Северните потоци няма да остане без отговор, Москва ще обмисли по-нататъшни стъпки. Това заяви пред публицисти във вторник прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, оповестяват съветски медии.

" Такива дейности не могат да бъдат оставени просто по този начин. Разбира се, ще мислим за по-нататъшни стъпки, несъмнено, без това не може ", акцентира Песков.

Говорителят на Кремъл означи, че съветските специфични служби разполагат с данни, които демонстрират, че управлението и координацията на офанзивата против Севастополския залив е осъществена от английски военни консултанти.

„ Има доказателства, че Англия е забъркана в бойкот по отношение на жизненоважната енергийна инфраструктура, и не съветската, това е доста значимо да се вземе поради тук, на интернационалната енергийна инфраструктура “, добави Песков.

Според Песков информацията за присъединяване на английски експерти в офанзивите би трябвало да се проучва доста деликатно от всички: " Очакваме, че макар неприемливото безмълвие на европейските столици, този разбор въпреки всичко ще бъде осъществен. “

Отговаряйки на въпроса дали Москва ще се обърне към Съвета за сигурност на Организация на обединените нации в тази връзка, Песков обърна внимание, че за това е належащо да се систематизират данните. " Това е доста сензитивна област, имайки поради методологията за събиране на такава информация. Това, което би трябвало да се направи в тази обстановка, ще бъде направено ", сподели Песков.

По-рано Министерството на защитата заяви, че на 29 октомври режимът в Киев с присъединяване на английски експерти е направил терористична офанзива против кораби на Черноморския флот и цивилен кораби в Севастопол, употребявайки девет дрона и седем самостоятелни морски безпилотни апарата. Всички те бяха унищожени. Също в събота съветското министерство на защитата упрекна експерти от английския флот в присъединяване в детонациите на газопроводите " Северен поток " и " Северен поток-2 " през септември. От английското министерство на защитата оповестиха, че не са забъркани в детонациите в " Северен поток ", като нарекоха изказването на Москва " измислена история ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР