Участъкът от второкласния път Своге - София е с подменен

...
Участъкът от второкласния път Своге - София е с подменен
Коментари Харесай

Опасният участък от пътя Своге - София е с нов асфалт и маркировка

Участъкът от второкласния път Своге - София е с сменен износващ асфалтов слой и с шумяща маркировка за повишение сигурността на придвижване. Обновена е правата от водостока, преди пътния случай, до моста над река Лесковдолска. Това оповестиха от пресцентъра на Агенцията "Пътна инфраструктура " /АПИ/.

През идната седмица стартира одит по пътната сигурност и обзор на цялостното положение на близо 82-километров сектор на второкласния път през Искърското дефиле от лицензирани външни инспектори по пътна сигурност. Въз основа на техните изводи ще бъдат взети решения какви спомагателни ремонтни действия би трябвало да бъдат подхванати и мероприятия, свързани с повишение сигурността на придвижване, в това число и с слагането на спомагателни ограничаващи системи и пътни знаци.



Според Правилника за използване на Закона за пътищата - член 48, т. 1, "б ", в урбанизираните територии за обитаемоте места до 100 000 души, каквато е и община Своге, Агенция "Пътна инфраструктура " дава отговор за поддържането на платното за придвижване - т. е. от бордюр до бордюр. Отговорност на съответната община са тротоарите, подземните уреди, велосипедните алеи, паркингите, пешеходните подлези, осветлението и крайпътното озеленяване отвън платното за придвижване на републиканските пътища в рамките на обитаемоте места.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР