Ubuntu е безплатна за инсталиране, но разширената поддръжка има своята

...
Ubuntu е безплатна за инсталиране, но разширената поддръжка има своята
Коментари Харесай

Ubuntu LTS получава 12 години поддръжка, но срещу заплащане


Ubuntu е безвъзмездна за инсталиране, само че разширената поддръжка има своята цена
(снимка: CC0 Public Domain)

Популярната Linux дистрибуция Ubuntu ще получи общо 12 години поддръжка на LTS изданията, включително на сигурността , започвайки с версия Ubuntu 14.04 LTS. За да се възползват от тези спомагателни години поддръжка, клиентите на Ubuntu Pro ще би трябвало да закупят новата добавка Legacy Support.

Canonical не разкрива детайлности за цената на добавката. Заинтересованите клиенти би трябвало да се свържат с разработчика, с цел да научат повече за услугата. Допълнителният Ubuntu Pro е платена услуга за компании и безвъзмездна за персонална приложимост до пет машини, като към момента поддържа 10 години актуализации на сигурността без новата добавка.

„ Развълнувани сме да предложим на нашите клиенти спомагателни години поддръжка и сигурност за изданията на Ubuntu LTS. Основавайки се на 20-годишно съвършенство в региона на отворения код, Canonical дава експертна поддръжка и сигурност за клиенти по целия свят ”, сподели Максимилиан Морган, световен вицепрезидент по поддръжката в Canonical.

„ С Legacy Support ние даваме опция на организациите да ръководят своите оперативни потребности и вложения в отворен код с убеденост, като подсигуряваме, че техните системи остават налични, сигурни и поддържани за доста години напред ”, добави той, представен от Neowin.

Наличието на тази добавка е добра вест за бизнеса, само че значително без значение за елементарните консуматори, които би трябвало да надграждат своите LTS системи на всеки две и половина до пет години, с цел да са сигурни, че употребяват настоящ програмен продукт.
още по темата
Ubuntu е безвъзмездна за инсталиране от всеки консуматор. Но с разширената поддръжка Canonical ще разреши на бизнеса да актуализира своите приложения, услуги и системи по този начин, че да работят на най-новата версия на Ubuntu.

Следващия месец ще излезе Ubuntu 24.04 LTS. Без Ubuntu Pro (какъвто е казусът за множеството потребители), тази версия на отворената платформа ще получи пет години поддръжка – до 2029 година

Потребителите на Ubuntu 22.04 LTS може и да не получат опция за надграждане до Ubuntu 24.04.1 LTS тази година, защото Canonical нормално се нуждае от време, през което поправя неточности и тества надграждането, с цел да подсигурява стабилността на системата.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР