Убийство чрез глад – Европейският парламент гласува да признае масовия

...
Убийство чрез глад – Европейският парламент гласува да признае масовия
Коментари Харесай

Европарламентът гласува да признае Гладомора в Украйна за геноцид

" Убийство посредством апетит " – Европейският парламент гласоподава да признае всеобщия апетит в Украйна през 30-те години на ХХ век, прочут като Гладомор, за тенденциозен геноцид от страна на Съветска Русия.

Евродепутатите одобриха предлагането с 507 гласа " за ", 12 " срещу " и 17 " въздържал се ".

При дебата преди гласуването депутати от целия политически набор се изрекоха в поддръжка на предлагането.

 
Гладоморът не е покруса на две фамилии, а опит на руския режим да унищожи цялостен един народ. Бригадите на Сталин разграбват украинските села в търсене на зърно. Те са били изпълнени с ненавист към украинците, подхранвана от руската агитация.
Виола декор Крамон-Таубадел, Зелени/Европейски свободен алианс

Предложението е импортирано от полския евродепутат Радослав Сикорски, който вижда директни паралели със сегашните дейности на Русия.

 
Това е още един опит да се заличи Украйна от картата, което Царската империя се опита да направи още през XIX век, когато забрани печатането на украински език. Днес президентът Путин искрено се пробва да умори украинците от апетит и да ги пречупи със мраз и липса на електричество.
Радослав Сикорски, евродепутат от ЕНП

В началото на 30-те години на XX век в Съветския съюз от апетит умират към 7 милиона души, множеството от които етнически украинци. В зърнопроизводителните региони на Украйна реколтата е иззета за доставяне на съветските индустриални региони.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР