Убиецът на 18-годишния Алекс от Бяла ще бъде подведен по

...
Убиецът на 18-годишния Алекс от Бяла ще бъде подведен по
Коментари Харесай

Какво наказание очаква убиеца на Алекс от Бяла?

Убиецът на 18-годишния Алекс от Бяла ще бъде измамен по най-тежкото обвиняване - съзнателно ликвидиране по хулигански подбуди, за което Наказателният кодекс планува в това число пожизнен затвор без право на подмяна. Това съобщи представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова пред Българска национална телевизия.
 Валентин Маринов БГНЕС
18-годишното момче пострада тежко при случай в града на 8 юли.  Той беше пребит от група роми, които му поискали цигара, а той отказал да им даде. Алекс умря осем дни по-късно в русенската болница.

Почина 18-годишният Алекс, който бе пребит пред дискотека в Бяла
 
За случая с Алекс е арестуван 32-годишният Валентин Маринов. Според прокуратурата той нанася удар с ръка в главата на момчето, което пада и си удря главата в тротоарните плочки. Районният съд в Бяла задържа за непрекъснато в ареста мъжа. Заради случая в града в продължение на три дни бяха проведени митинги.

Нападателят на Алекс остава в ареста
 
Румяна Арнаудова разяснява концепцията на основния прокурор да се доразвие съглашението сред Прокуратурата и Министерството на здравеопазването, с цел да се защитят лекарите и да се наложат допустимо най-тежки санкции за проявена експанзия против тях.

Всички коли за спешна помощ с паник бутони и гласова връзка с полицията
 
Говорителят на основния прокурор даде обещание да се направи директна връзка сред незабавните медицински центрове и районните прокуратури, с цел да могат да се запазят оптимално повече доказателства и отговорните да бъдат подведени оптимално бързо. Румяна Арнаудова даде обещание отговорните да се подвеждат по бързата процедура в седемдневен период.
 Говорителят на основния прокурор Румяна Арнаудова БГНЕС, списък
" Взе се решение съглашението от 2015 година да се доразвие и да се даде опция на лекарите и лечебните заведения със незабавни отделения да имат директна връзка с дежурен прокурор. Целта на бързата връзка е освен приемането на информация, само че и да дават прокурорите инструкции да се запазят доказателства. Така с най-вече доказателства ще потвърдим, че лицето е отговорно ", изясни тя.

За шест години: Само три присъди за принуждение над медици

Румяна Арнаудова се съгласи, че наказаните за нахлуване над лекари не са доста. Тя отхвърли мнозина от тях да пледират като невменяеми и означи, че множеството от отговорните за нахлуване над лекари са направили действието под въздействие на упойващи субстанции, което Наказателен кодекс квалифицира като утежняващо виновността събитие.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР