У дома и стените помагат, особено когато става дума за

...
У дома и стените помагат, особено когато става дума за
Коментари Харесай

Дортмунд и Франкфурт са №1 навън, а Байерн и Щутгарт - у дома

У дома и стените оказват помощ, изключително когато става дума за спорт. Не такава е обстановката при два от тимовете, които разполагат с едни от най-отдадените почитатели в Бундеслигата и противниците не тръпнат в очакване, когато ще гостуват надлежно на Айнтрахт (Франкфурт) и Борусия (Дортмунд).

Точно тези два тима обаче са най-хубавите посетители, а не домакини, след 10 изиграни кръга в елита на Германия. Дортмунд и Франкфурт са спечелили по 11 точки при визитите си на непознати игрища, като се има поради, че са изиграли по 6 мача надалеч от у дома. Трети в това нареждане са първенците от Байерн (Мюнхен), които имат 10 извоювани точки в 5 гостувания.

Именно Байерн обаче е най-хубав хазаин, като поделя позицията си с Щутгарт. Баварците и швабите имат по 13 извоювани от общо 15 вероятни точки като хазаин. Отличните като посетители “орли” от Франкфурт обаче надалеч не са толкоз солидни пред своите почитатели и имат 4 точки от 4 изиграни мача на своя стадион. Другият първенец Дортмунд пък е със 75% успеваемост вкъщи 9 точки от 4 мача.

Вердер (Бремен) е най-слабият хазаин в Бундеслигата и има единствено 1 точка от 5 мача у дома. Най-зле като посетител пък се показва мощният вкъщи Щутгарт - 5 загуби в 5 мача на открито и съответо 0 точки.

КЛАСИРАНЕ В БУНДЕСЛИГАТА
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР