Тялото винаги сигнализира, когато в него възникнат смущения. Но понякога

...
Тялото винаги сигнализира, когато в него възникнат смущения. Но понякога
Коментари Харесай

Не ги игнорирайте: 5 промени в тялото, които изискват спешна медицинска помощ

Тялото постоянно алармира, когато в него зародят разстройства. Но от време на време външно проявените проблеми се пренебрегват, тъй като не наподобяват прекомерно значими, с цел да се притеснявате. И на вятъра!
Лекарите показаха кои промени с тялото би трябвало да се видят от доктор неотложно.
Слабост на ръцете и краката. Усещане за уязвимост или изтръпване в крайниците може да е симптом на инсулт – изключително в случай че се появи от едната страна на тялото. Други сигнали за инсулт са загуба на равновесие или виене на свят, внезапно утежняване на зрението, загуба на възприятие за ориентировка.
При тези признаци постоянно би трябвало да потърсите здравна помощ и то допустимо най-скоро. Ако получите верните медикаменти в границите на 4,5 часа след появяването им, това доста ще понижи вероятността от трайно увреждане на тялото.

Болка в подбедрицата. Може да е сигнал за кръвен съсирек в крайници. В случай на кръвен съсирек слабостта или болката в подбедрицата може да се почувства изключително ясно след извършения или физическа интензивност. Ако в това време има зачервяване на кожата и чувство за парене, а подбедрицата е подута, консултирайте се с доктор допустимо най-скоро.
Повишената температура. Дори температурата да се увеличи до субфебрилни стойности, само че да остане в това време за дълго време, това е обезпокоителен знак. Причините за тази смяна могат да бъдат разнообразни: да вземем за пример менингит, хронични инфекции, ракови болести, по-специално лимфом.
Спазми на краката.

Много хора знаят за конвулсиите от първа ръка. Много хора знаят, че те могат да бъдат породени от недостиг на минерали в организма – магнезий, калий. Но въпреки всичко, когато се появят гърчове, е по-добре да не гадаете за тяхната причина, а да посетите доктор. С този признак могат да се проявят сърдечни патологии, проблеми с вените и хормоните, тромбозата.
Окосмяване. Приблизително една на двадесет дами се сблъсква с хирзутизъм – несъразмерен напредък на космите от мъжки вид, когато непотребните косми се появяват над горната джука, брадичката, гърба, гърдите. Този напредък на косми се дължи на увеличеното произвеждане на мъжки полови хормони (андрогени) или свръхчувствителност на космените фоликули към тези хормони.

Такава смяна в хормоналния баланс може да бъде провокирана от рискови нарушавания: измежду тях лекарите показват ​​рака на белия дроб, тумора на хипофизата, захарен диабет, хипотиреоидизъм (намалена функционалност на щитовидната жлеза), болести на надбъбречните жлези и кисти на яйчниците.
Инфо: zdrave.to

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР