Тялото на млада вещица, погребано преди около 1600 години, беше

...
Тялото на млада вещица, погребано преди около 1600 години, беше
Коментари Харесай

Изумителна находка в Украйна! Изкопаха гроба на антична вещица, която се оказа…

Тялото на млада магьосница, заровено преди към 1600 години, беше намерено от археолози. То било с лицето надолу, а лявата ѝ ръка била закрепена към гърба – позиция, която била употребена при погребението на вещици, с цел да бъдат хората сигурни, че тя няма да се завърне от мъртвите и да ги преследва, оповестява „ Мирър “.

Находката е от село Легедзине в Централна Украйна. Костите са на жена на възраст 25 години. Предполага се, че била държанка на състоятелен мъж, който оправдал изневярата си с това, че тя била магьосница и го омагьосала. Най-вероятно по-късно тя е била измъчвана.

Обикновено „ вещиците “ са на по-голяма възраст. Най-често младите дами, упрекнати в магьосничество, са имали спекулация с несъответствуващия мъж или са били насилвани от мъже с власт. След това те се оправдавали, че били омагьосвани с „ любовна запарка “, вследствие на което младите дами били трудно убивани.

Според археолозите Борис Магомедов и Сергий Диденко, от гроба липсват обичайните блага, които нормално се оставят при заравяне, което е още едно доказателство, че заровеният се е смята за анатемосан.

За пръв път се открива сходен гроб в този район.



Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР